Ljusare tider


Jag vill ha sommar nu! :)
Men  "Det går mot vackert väder" som farfar min sa igår när han kikade på barometern (stava?)

Wille har gömt bollarna :)

Dagen i lite bilder. + någon extra bild.



Wille gömde bollarna innanför tröjan :)



Wille har ritat idag :)



För någon dag sedan då jag retades med Wille genom att sätta upp hans långa hår igen ;P


Kakmonster!


Snuttisnuttitrötter


Lillebror var här och åt middag och hälsade på :)


Vi bjöd på fika sen :)


Idag är det sen City Akuten, great! :)
Sen ska vi även kika lite PB :) Wihoo!

Tills dess ska jag försöka få något vettigt gjort.



Det flyter.. sjunker.. flyter igen!


Nu har jag börja skriva på mina arbeten. Jag har ite kommit jätte långt med en bra bit på vägen. Bara man tar sig i kragen och får ner några rader så brukar det börja flyta på. Men grejjen är att när det är på engelska så går det inte lika bra med flytet. Det börjar flyta på sen hakar man fast någonstas då man inte riktigt vet hur man ska formulera det. Man har meningen på svenska i huvudet men att få ner det på engelska på pappret kan ibland vara mkt svårare.

Killarna sover. När dom vaknar ska vi gå till Stoffeman som fyller år idag. Grattis sweetnose! :)

Jag ska fotsätta här nu..

Ciao!

Touch and go



Jag gillar denna hära .. men det gör inte Wille, för han sitter och håller för öronen ;)

Åppa!


Mätt och belåten efter en frukost med Wille, vi kokade lite ägg som vi satt på mackorna :)
Wille åt säkert 2 ägg själv, haha. Sen har han ju lärt sig att doppa. Så nu doppas det jämt och ständigt, allt som går och lite till. Nu satt han och doppade ner mackan i sin tallrik med flingor och mjölk :)

Idag ska vi på kalas, sen hade det behövts en stor städning här, det spelar ingen roll egentligen hur mkt vi städar, dammsuger och skurar. När vi har hund så är det nästan meningslöst, så fort hon har fått vara ute och kommer in igen så ser det förjävligt ut igen, sand sand sand grus överallt! Jag fattar inte, hur kan hon dra med sig så mycket sand så det täcker alla golv i alla rum? Nä, jag hajjar inte. Irriterande är det då.

Nu ska jag och Wille kika Nalle Puh på tv :)

Puss

Jobbelijobbjobb


Yes!, där satt den.. tidigare idag fick jag ett erbjudande om jobb. Självklart tog jag det. Nu har jag jobb från 19/6 - 16/8 :)
Hela sommaren med andra ord men det klirrar ju fint i kassan.

Nu ska jag mysa med lillkillen innan det är dags för läggning. Han är zoopadoopatrötter men jag är kelsjuk, han är ju så goooo! :)
Storkillen är inte hemma.

Snart kommer Jenny också. Inte illa! :)

Puss och kram

Godnatt-stund



Några sista ord innan läggdags. Kvällen har bestått av kvällsfika med min lilla underbara familj, sen fick Wille gå och sova. Efter det så har jag kikat Talang. Jag tyckte inte att det var så bra idag, Inte nå såna här "WOW-moments". Trist!

Fan vad härligt väder vi har haft, det är som skönt när man inte måste pälsa på sig så fort man ska gå utanför dörren. Imorgon ska jag, Jenny och Wille "Stana". Vi ska kika om vi hittar nå presenter. Våran superduper gulliga kusin, min gudson fyller år på söndag.

Nä, nu ska jag gå och sova. Ska försöka somna utan nå smärtisar. Jag fick hem två stycken igår, en för natten och en för dagen idag. Men jag tog ingen idag eftersom jag ville ha så ont som jag verkligen har när jag kom dit, då är det lättare att förklara och kanske få en rättvisare bild på det hela.. inte vet jag. Det är jag i ett nötskal. Maximal smärta så dom tar en på allvar. Och då har jag ju kvar den till någon jobbig natt, det är som skönt att kunna ta till natten i stället, så man får sova. Men grejjen är att jag blir så jävla trött, som en zombie när jag tagit dom, på morgonen känns det som om jag fortfarande sover fast jag klivit upp.. Så jag vet inte om jag vill känna så imorgon då vi ska på stan. I så fall är det kanske bättre att kanske ta en då, så man pallar?

Jag har iaf inte riktigt lika ont som jag har haft, hoppas det är på väg att vända. Förut har jag haft en i hållande smärta konstant. Nu kommer det och går och vid vissa rörelser och sådär. Jag hoppas att det bara blir bättre nu.

Hoff, jag har en hel del jag måste fixa den här helgen. Skoltjaffs, inge kul. Jag känner mig inte motiverad.
* Engelska argumentation
* Religionsarbete
* Börja läsa en bok på engelska
* Räkna matte ( står rätt still där, jag har nog mkt att räkna i kapp ).
* Rätta kompletera en filmrecension

BLÄÄÄÄÄÄ!

Nu får det vara nog med kladd här, skulle bli ett snabbt och kort inlägg men det spårade :)
Goodienighty!
Puss


Blintarm VS Äggstock


Igår kväll åkte jag in på akuten för min mage.. de kände och klämde. Tog några prover.
Läkaren sa att antingen var det blindtarmen eller äggstockarna. Snabbsänkan var förhöjd och samma sak med de vita blodkropparna.Därför trodde de mer på att det var blindtarmen. De sa att antingen fick jag stanna kvar och bli inlagd eller åka hem och komma tillbaka idag för att ta nya prover och göra ultraljud, jag valde såklart att åka hem och komma tillbaka idag.  En blintarm kan vara irriterad och det kan gå över av sig själv. Ibland är den irriterad men går inte tillbaka av sig själv, det brukar leda till att det blir en inflammation istället. Skulle proverna visa högre idag så skulle de troligen vara blindisen.

Idag på morgonen åkte jag tillbaka, tog nya prover. Sänkan hade blivit ännu högre med de vita blodkropparna hade minskat. Jag gjorde ett ultraljud som inte visade någonting på blindtarmen, men de sa att de är ganska vanligt, man brukar inte alltid se ifall det är det.   Däremot såg dom att jag hade en ägglossning på gång. Jag frågade då om dom menade att det är därför jag har ont. Ja, svarade läkaren, det kan göra så ont ibland. Då sa jag det att jag aldrig någonsin har haft sån här smärta pga att jag har ägglossning. Nåväl, som mamma sa: Det är väl nå jäkla hönsägg som ska lossna ;) Menmen, läkaren sa att jag fick åka hem och blir det värre eller fortfarande lika så får jag komma tillbaka. Då är det troligen blindisen och då kommer dom att ta bort den.

Dom sa att om jag hade varit kille så hade de varit lättare, då hade dom kunnat ta bort den på engång. Men man vill vara försiktig med att operera bort den på kvinnor då äggstockarna ligger så nära och att dom kan ta skada av att operera bort den. Så man vill helst inte göra det förrän man är 100 på att det är blindtarmen.

Nu har jag ont, är trött och sliten. Ska gå och sova nu.
Jag var på akuten idag från 9 - 13. Skitjobbigt att bara sitta och vänta mesta tiden.

So long!

KLAGAKLAGA!

Jag har rackarns ont i magen, jag vet inte vart jag ska ta vägen?
Ska jag sitta, stå, ligga, rulla ?

Det har hållt i sig ända deån igår eftermiddag, det gör ont ända från just under brösten ner till tjejmagen. Igår kunde jag inte bestämma mig om det var någon form av mensvärksliknade värk eller om det var "tarmvärk", men smärtan kommer inte bara från ett ställe, hela magen gör ont, ont så man kallsvettas till och från. Det nästan som bränner i magen, som det brukar göra när man är riktigt hungrig, som då när det bara är en fråga om sekunder inna kurret sätter igång. Men skillnaden är att den här känslan gör 100 grr ondare än hunger-kurr-sug-brännan. Ni hajjar kanske inte ett dugg? :) det gör inget, jag skulle förstå :)

Vad kan det vara?
Hmm.

En bra plan


Idag börjar jag först halv ett, härligt! :)
Och nyss fick jag ett trevligt samtal. Religionen är inställd imorgon och eftersom samhällsen också är det så blev jag helt plötsligt ledig, inte dååååligt :)

Idag har jag först kommunikation sen engelska, slutar halv fyra så det blir en kort dag.

Igår lämnade jag in ansökan om att fortsätta plugga till hösten, omvårdnadsprogrammet. De programmet är på tre terminer och då när jag är klar med de så har jag kommit upp i poäng så det räcker och blir över till ett slutbetyg. Och det sköna är ju då att man har en plan att gå efter, ett program att följa än att varje termin sätta sig och skrapa ihop kurser för att komma upp i poäng. Sen ett stort plus är ju att jag är undersköterska när jag är klar och har då kanske lättare att få jobb då om det blir en paus i mitt pluggande efter att jag fått ihop slutbetyget. Eller så pluggar jag bara vidare till sjuksköterska  på en gång :) Det ser man ju. Vi ser väl om jag för det första lever då och för det andra så är ju tre terminer en tid, jag kanske ångrar mig gång på gång på gång vad jag vill bli :) Haha.

Nu ska jag göra något annat.
Puss!

Mohahaha!





Så här kul hade vi det när jag just köpt min dator :) Haha.
Jag, mamma och Lillebror :)


Mommo och Wille



Wille biter mammsen i fingret


Nyare bild, typ för någon dag sedan


När tatueringen var nygjord.

Uteblivna

Duktig som jag var imorse så var jag klockan åtta i skolan, enligt schemat. Klockan blev fem över åtta och än hade ingen annan kommit.. inte ens läraren. Men allt eftersom droppade klassisarna in i skolan.. tio över åtta satt vi fyra stycken utanför klassrummet och väntade på att vi skulla börja, lärarens fru går förbi:

LF = Lärarens fru
V = Vi

LF - Inte väntar ni väl på Lars?
V - Jo, det gör vi.
LF - Det behöver ni inte göra för han är nämligen i Stockholm
V - Jasså? Varför har han inte sagt något?
LF - Har han inte nämt det? Han blir borta hela veckan.
V - Ok, då vet vi det!
LF - Han får kompensera er, det måste han!
V - Absolut! :)

Haha. Så ingen lektion. Ingen samhälls på hela veckan.
Idag har jag bara en lektion kvar då..  klockan två. Engelska.

Nu ska jag vila en stund.

Hejdå!

Discobil!


Åh, vad trött jag är! Skönt att jag snart ska gå och lägga mig. Det har blivit sena kvällar den senaste tiden, skärpning! Jag var så nöjd här för ett tag sedan då jag var i säng SENAST elva. Så ska det vara.

Imorgon blir det skola och dagis iaf, känns ok.

Jag har varit ute och snurrat med Carro idag och rackars trevligt må jag säga att det var. Det har inte blivit så mkt här på sistone så man kände att det var på tiden med en Carro-dos. Men efter en stunds glidande så märker vi att en lampa börjar lysa i bilen så fort man tryckte på bromsen eller blinkade åt vänster. Jag ringde lillebror och hörde varför. Vi for till honom och han kollade lamporna där bak på bilen och säger " Öhm, Tilda! Jag tror att du har nå elfel" Jag går ut och tittar. Haha, helt sjukt.. när man satt på vänsterblinkers så blinkar de röda bromsljusen på vänstersida och när man tryckte på bromsen så lös den oranga blinkersen på den sidan också :) Högersidan verkar funka som vanligt.  Hm, frågan är nu hur fasiken man kirrar det? Jag har inte en blekaste :) Får höra mig för imorgon, nu är ingen vaken!

Nä, ska kila till sängen nu.

Puss och Godnatt

Filmtips!


För er som är riktigt riktigt sugen på en kass och meningslös film, se De ofrivilliga !
Det är nog den sämsta filmen jag någonsin sett, hojja! Och det jag inte för förstår är att folk gett den 5/5 i betyg, nej nej det var den absolut inte värd, i mitt tycker var den inte ens värd en etta, inte ens en halv etta. Näe, 0!

Men jag ska erkänna att det är länge sedan jag skrattat så mkt under en film, läs UNDER en film, under tiden som filmen rullade har jag, lillebror och Danne skrattat. Jag och Benna mest då.. Danne tätt därefter. Jag och Benna retade Danne rätt så mkt för valet av film. Ibland skrattade D, ibland inte. Han påstår att han tyckte att den var ganska bra. Jag kan inte förstå, nej jag kommer störa mig länge på den här usla filmen. Jag ... näe, ååh.

Nåväl, den var dålig helt enkelt, inget att göra åt. Men helt ärligt. Jag lär aldrig glömma bort den! Så ok, jag ger mig. Den får 1/5 i poäng för att den ändå var så dålig och om ressigören var ute efter att man inte skulle glömma bort den så har han lyckats, trots att den saknade handling :)

Lillebror har varit här i två dagar/kvällar i rad nu.. och jag har bara njutit. Det är faktiskt länge sedan vi bara umgåtts så här. Förr var han här jämt och ständigt men det har blivit sämre och sämre med det. Visst vi har fortfarande umgåtts hemma hos pappa och mamma ibland och sen på lite ströställen. Men det blir som mer kvalitetstid det här, så som dessa dagar.  I love my little brother.


Han är som gÖlli!

och med det så lämnar jag er nu...
Godnatt!


Vi är hemma idag


Imorse bestämde jag mig för att vara hemma med Wille. Han har inte haft någon hög feber, han har legat under 38 och det är ju skönt. Men han har varit väldigt grinig.. han tar sig också till öronen. Jag hoppas verkligen verkligen att han slipper bli sjuk igen. Vi är less på öroninflammationer. Men är han dålig dagen ut idag och fortfarande imorgon så är det ju lika att kolla upp öronen på en gång eftersom vi vet nu att det varit det så pass många gånger, då kan man ju upptäcka det så fort som det går, så han får penicillin mot det så fort som möjligt, det är ju inte kul att vara sjuk :( Men förhoppningsvis är det inte nå sånt skit!

Nu ska jag passa på att göra lite skolarbeten medans lillgullet sover.

Puss

Jag har köpt glass


Sådärja. Nu sover lillgossen. Får se hur han kommer att må natten och imorgon.. han har inte haft någon feber här på kvällen, är han feberfri natten och morgonen och att han annars verkar kry såklart så får han åka på dagis imorgon, annars inte. Danne och lillebror for just i väg för att sälja ( förhoppningsvis) iväg lite köksinredning. När dom kommer tillbaka har jag bestämt att vi ska slå igång en film och käka lite glass.

Jag och Lillebror tog oss en sväng till konsum i malmberget för att köpa carte dor glass, den där nya med smultron. Få se om den är god :)
Haha, varför vi for ända upp till konsum i mbgt kan man ju fråga sig då kanske.. Jo, jag frågade honom vart dom kan ha den nya glassen och eftersom han har jobbat åt GB och kört ut glass så gissade han att dom om någon skulle ha den, mkt riktigt det hade dom! Dom har den säkert någon annanstans också men jag tog det säkra före det osäkra + att det skulle vara mysigt med en liten biltur också. .. men det var det ju då inte. Sen jag själv fått körkort har jag blivit mer åkrädd än förut, har alltid varit litelite små skrajjsen av mig men inget jämfört med nu. Sen beror det ju helt på med vem jag åker, vissa känner jag mig säker till tusen med, andra inte. Lillebror är inte en av dom jag litar på. Det är bara för att han är "liten" ;P hihi. Eller något sånt. Kanske för att han är en liten buse.

Nä nu ska jag ta fram glassen, jag gillar glass då den börjat mjukna lite, den får inte vara så där jätte ishård... den ska ha tinat lite.

Hejdå!

Jo just ja.

Några dagar gammal bid på W:et.

Det är ju söndag idag så Willes temp ligger på 38 +. ÅÅH vad ovanligt.
Nu ska vi trycka varmamackor.

Puss

Inga ord, bara bilder.



Det blev bättre än förväntat


Vi var ut och grillade idag, det var riktigt härligt. Trodde att det skulle vara mindre gemytligt då det kändes som om det blåste en hel del, rätt kallt innan vi for. Men väl på plats efter E10an var det riktigt varmt och skönt, det blåste knappt.
Nå men mer om det imorgon, eller bilder iaf. Nu är jag alldeles för trött för det här egentligen.

Hare bäst allihopa.
 

Grillväder (:

Vad nice!
Det ser ut som om det blir grillning idag när man kikar ut genom fönstret, vad mys.
Men familjen Nilsson är inte så morgonpigga så vi bestämde att fara ut efter tolv, kanske ett-två. Men där i kring någongång, absolut inte senare :)

Nu barnkanalen med Willekillen :)

Hare!

Fredagsupdate


Fredag kväll, natt kanske t.o.m. Det börjar kännas så. Ögonen känns tunga.
Helg har jag iaf, skönt. Men jag har lite arbeten att göra här under helgen ändå men.. det ska väl gå bra.
En argumentation på engelska, inte direkt kul.

Imorgon om det är väder så ska vi fara och grilla. Det blir våran lilla familj och sen pappa och storebror iaf, sen får vi väl se om Bennalillebror och Jenny hakar på. Skulle vara ännu trevligare, iaf Jenny... eller Benna också såklart men jag tror att det är större chans att Jenkan följer med än Bennikoman. Men man vet ju aldrig! Först och främst ska vi väl hålla alla tummar och tår på att det inte toksnöar som idag eller är svinkallt. Vi hoppas på sol!

Nä nu ska jag borsta tänderna sen gå och sova.
Sov gott allihopa.
Puss


Kanske på tiden


Ja, lite kass på att uppdatera, I knoow. Men jag orkar helt enkelt inte. Jag har varit jätte sliten de senaste dagarna.

Men iaf, igår var vi då på BVC med Wille.
Han hade iaf växt en hel del.
81 cm lång och vägde 11,5 kg.

Jag hade prov idag i skolan, samhällsprov. Jag vet inte hur det gick, antingen gick det ganska bra eller käpprätt åt skogen. Det beror helt på om jag hajjat de rätt. Säkert inte. Neggo som jag är! :P
Men bättre att ställa in sig på att det gått sämre och kanske bli suprisad än att förvänta sig att det gått bra och sen bli besviken.

Nu har Jenny kommit, ska umgås nu.

Puss

Ska nog ta en femma

Jag sov hela natten inatt, grymt skönt. Men lik förbannat så var man skit trött imorse när det var dags att kliva upp. Jag är ännu trött. Funderar på att vila en stund innan det är dags att åka upp till skolan igen, vilket är först klockan två :) Så en timme kan jag blunda.

Efter skolan ska jag på stan men världens bästa Jenny. Jag gissar att jag ska vara smakråd när det gäller byxköp. Bebisen hennes börjar ju bli så stor där i maggen :) hihi, gulligt!

Nä nu en kopp varm choklad sen (kanske) en vila.

Puss och kram

Nu säger jag upp mig


Jajjosimensan. Nu säger jag godnatt och hoppas på att få en god natt med mkt sömn.
Helgen och fram till idag har det bara varit konstiga nätter. Jag har mått helt konstigt under nätterna, wiiierd!

Men nu håller jag tummen på att det blir en bra natt för nu är jag så jädrans trött att jag tror att jag kommer att slockna med detsamma och vara som en klubbad säl resten av natten :) * önsketänkande *

En liten påminnelse här till mig och Danne:
Ring barnomsorgen imorgon!

Vi ska ringa dit och önska omplacering, det har vi ju tänkt göra redan från första dagen då W började på Älven. Vi vill ha honom på ett dagis närmare, helst de närmaste, Maria, bekvämt, why not?

Wille har ju knappt hunnit vänja sig att vara på sitt nuvarande dagis, så mkt som han har varit sjuk och borta därifrån. Så så snabbt som möjligt skulle han få omplaceras, så har vi gjort bort det :)

Nä nu borsta gaddar och barret.
Hejdå! Nattinatti!

14 april ( Idag blev Wille 17 månader gammal :)

Jag for upp till skolan, trodde att jag hade lektion klockan tjugo i tolv men nääähääni, det hade jag visst inte, har ingen aning om varför heller. Jag satt bara där som ett fån och ingen annan dök upp.

Till råga på det så körde jag fast på parkeringen också. Jag kämpade på där med att försöka komma lös men det gick fan inte, jag klev sen ur bilen, skrapade - sparkade - grävde bort snö runt däcken. Provade igen, nejnej. Så till slut tänkte jag att jag måste be någon om hjälp men fy fan vad pinsamt ( hade ingen mobil med mig heller ). Jag klev ur bilen och spanade efter någon människa. Medans jag stod där tänkte jag att jag fan inte skulle göra bort mig genom att erkänna att jag kört fast på parkeringen, att jag kört rätt ner i en fälla typ. Det borde jag ha sett, jag borde sett vad som skulle hända. Nä så jag gav mig fan på att jag skulle klara det själv. Det gjorde jag också. Efter en halvtimme kanske jag kom därifrån. Men jag kom iaf därifrån!, utan hjälp!

Senare hade jag matte, räknade kanske 2 tal på 1 ½ timme. Jag kunde inte, alla där på lektionen var lite trögstartade så här efter lovet.

Jag for sen och hämtade Wille på dagis, sen Danne hemifrån, sen och shoppade galonhandskar, byxor hade Papa-D kirrat. Dessa blev det.


Galonbyxor ifrån Lindex , 199 kr.


Galonhandskar ifrån Erikssonscenter, 99 kr.

Efter det blev det middag hemma hos Dannes bror. Parisare.
Sen hem.

Här sitter jag nu. Snart börjar mina program. Navy CIS och The Mentalist :)

Nu ska jag ringa min mami!
Puss

Nästan gratis hund


Nu är vi nästan på väg. Vi är klara men väntar på att klockan ska bli lite mer, då ska vi slänga på Wille ytterkläderna och sedan gå till bilen och fara på dagis och sen skolan. Just nu håller Wille på att slänga på en tvätt innan vi åker iaf :) Han hjälper pappa sin.

Efter skola och dagis tror jag att jag ska lura med Danne och kika på galonisar, så Wille kan leka på den slaskiga backen.

Appropå det så skulle hunder också behöva galon klädsel, finns det?
Det är inte kul att ha hund den här tiden på året, hon drar in så mkt skit. Efter en prommis, kort som lång så när hon kommer in igen så har vi fullt mer grus/sand/gyttja här inne. Usch! Såna dagar är hon billig ! ;P haha. Näe, skämt och sido. hon är underbar... men inte kombinationen.

Nu några sista kik här på nEtEt. Sen påklädning.

Puss

Godmorgon - Ondnatt


Hemsk natt. Jag har inte sovit många timmar, jag har vridit och vändit, svettats och frysit, varför har jag ingen aning. Nu känner jag mig inte så kass som i natt, utan nu känner jag mig bara dödstrött. Om två timmar börjar vi, Danne sa att jag skulle gå och vila en stund till. Men det känns som om man bara kommer hinna blunda så ska man upp igen och då kommer det väl vara ännu jobbigare att komma upp. . Äh, kanske man går och stänger ögonen 30-45 minuter iaf :) Får se.
Hungrig är jag också nu.

Äh, hejdå!

Nattignattfnatt


Ännu en dag ha gått. Snart dags för att hoppa i sängen, det är en dag imorgon också. Det kommer att kännas konstigt att fara till skolan, eller åtminstone att vara där. Det känns som om jag har haft lov tok läne, ioförsig så har jag ju haft det också, nästan två veckor.

På torsdag ska Wille till BVC på kontroll.

Nu godnatt.

Willes frilla :)


Efter badet då pappa fixat frisyren på Wille :)
Som sagt, han börjar bli riktigt långhårig.


" Oh no! What have you done?!" Haha!

Jo förresten!


GE MIG EN SYSTEMKAMERA, NÅGON? :)


Jag vill ha men jag vet inte riktigt om jag har råd med en sådan just nu.

Nä, seriöst. Jag har funderat på det ett tag nu och skulle tycka att det vara kul att ha en. Det är ju skitkul att fota och ännu roligare skulle det vara med en bra kamera. Så det är högst upp på önskelistan just nu :)

Galon nästa


Vi gick ut. Vi gick en runda och sen förbi W's moffa, Wille sov en stund i vagnen och när han vaknade så var vi inne en kort stund innan vi klädde på oss igen och gick ut på moffas baksida. Där fanns det massor med snö som gossen fick leka i. Konstigt nog så gillar han att krypa runt i all snö och gräva. Jag tycker bara att det ser frustrerande ut att inte kunna gå, utan bara krypa där i snön. Men han gillar det där :) Dock blev han ganska blöt och vantarna åker lätt av. Så vi ska åka på shoppingrunda här någon dag. Galon byxor och galonhandskar skall införskaffas, då spelar det ingen roll hur mkt han kryper i den blöta snön, då kan han leka länge ute :)

Nu ska vi strax tappa upp ett bad åt lilleman, skojjsigt värre!

Imorgon börjar allvaret igen, skola och dagis. Inte så jätte kul men så är det, bara att gilla läget.
man får tänka positivt, SNART LOV IGEN. SOMMARLOV! :)

Puss och kram

Han är på väg ut






























Ja, Willeman är på väg ut han, så här kom han klädd ut i vardagsrummet.  Haha, sötis!
Nä men ut vill vi, när man ser vädret så vill man inget annat än att vara ute i solen men inte för att jag vet vad vi ska hitta på. Det hade ju varit kul att hittat på någon utomhusaktivitet istället för att "bara" vara ute och gå.


Nå, vi år se vad som händer, ut ska vi iaf :)

Okok, nu ger jag mig på detta!


Jag ska slänga in alla bilder från påsken hit nu, jag gillar att bjuda på bilder men jag gillar däremot inte att det tar sån tid att ladda upp dom. Men förr eller senare ska jag ju ge mig på det också :) Det är mest bilder på Wille, typ alla ;)





HAREN HADE GÖMT ETT PÅSKÄGG I WILLES LEKLÅDA!




Ja lite gott och blandat, nu ska jag leka med min son :)

I sanningens ögonblick


Åh fy fan!
Jag sitter här och är nästan svettig av dagens program av sanningens ögonblick. Jävlar alltså, han kämpade på riktigt bra och vann 500.000. Jag hoppades hela tiden att han skulle klara det. Han såg ut som en som skulle kunna klara det. Yeeeeeyy!

Nu ska vi kika en film tror jag. Nog för att det känns som om jag hellre skulle gå och sova. Men Dännyh verkar sugen på en mooovie innan. Vi får se vad han har att erbjuda, jag ser bara en om den verkar riktigt bra.. annars skiter jag i det :)

Förövrigt mår jag inte alls bra. Öronen värker, skallen lika så. Sen svettas jag som en gris.. kan vara en kombination av mitt mående och tv-tittandet nyss.

Nu kilade jag.

Hemgång


Idag ska vi åka hem. Jag vet att jag varit dåli på att skriva men snart är påsken över, snart är det vardag igen och då är vi tillbaka i verkligheten, då kommer det skrivas mkt mera än vad jag gjort de här senast dagarna.

Vi har skotrat och grillat i två dagar, idag ska några ut igen men inte vi, si ska som sagt åka hem.
Ska väl börja packa ihop här snart så vi kommer i väg någorlunda tidigt så det kanske hinns med att göra något i "stan".


Jag kan bjuda er på en bild av alla massa som sen ska komma :)
En gullig bild på Willeman när han sover, han slocknade under skoterfärden :)


kortfredag


Dagen har gått i rasande fart. Vi har tagit en skotertur till ett stäle efter älven, där grillade vi och mamma och Jojje testade lite pimpling - utan resultat ( ingen firre till middag imorrn ). Nu är jag trött som vanligt, ska lira lite Polis sen ska jag gå och sova.

Bilder kommer då jag snott dom av mammsen, min kamera har jag inte ens packat upp.

Långfredag


Trots att jag har med mig bloggen (datorn) och kameran så använder jag dom inte så flitigt. Men jag känner ändå inte för att jag måste, det är påsk! Nu njuter vi av att bara umgås den här helgen, där det sen kommer lite dötid, där tar jag mig an bloggen :) Visst går det bra?

Men ska jag vara ärlig så har jag suttit massor med tid vid datorn igår, jag har nämligen börjat spela Polis 2. Great! - Beroendeframkallande. Nog för att jag var en kass utredare och blev avstängd från fallet (dvs att jag förlorade spelet). Men jag hoppade på hästen igen och började om :) hihi.

Nä nu ska jag klä på mig - och kanske Wille om han inte tänker sova, han ligger iaf i sin säng men han låter inte alls som om han vore på humör för att sova :P

Vi ska iaf gå ut idag, trots att det inte är nå vidare gulligt väder ute.
Men friskluft är bra säger dom!

Sicken natt!


Ja, herre alltså! Jag gick och lade mig vid tolv, somnade inte förrän efter ett. Wille vaknade klockan tre, han har skrikit, gråtit, skrattat och härjat. Så så gick den natten, 2 timmars sömn är inget Tilda kan leva på.. jag känner mig helt död då. Men iaf, efter tre timmar eller nå sånt.. ja kring sex så lämnade jag Wille med sin pappa uppe på rummet och jag vet inte hur han lyckades men lyckades, det gjorde han med att få Wille lugn. Jag som medans satt här nere och väntade på att jag skulle vara tvungen att hämta ner honom igen började lessna på att bara sitta här på käkssoffan men jag tordes inte röra på mig, eller rättare sagt tordes jag inte ta mig till en säng. Jag hörde ju fortfarande Wille hur han småmumlade där uppe.. och jag vet att han skulle vakna om jag skulle gå upp och in i samma rum och krypa ner i min säng, så det gick inte. Skulle jag smyga in till mammas rum så hade jag varit tvungen att öppna en dörr och det skulle Wille höra.. för vägen upp till honom är helt öppen, finns inga dörrar emellan. Så jag tänkte att jag minsann fick sitta kvar här på soffan en stund till, tills jag tror att Wille somnat lite djupare.

Mina ögon höll verkligen på att gå igen. Så i väntan på att få gå upp och lägga sig så lade jag mig ner på den hårda soffan, och eftersom det kändes lite småkyligt så tog jag en jacka som låg på stolen bredvid och drog den över mig. Sen somnade jag! Jag vaknade av att jag hör min mamma säga något i stil med " - Nämen". Sen sa hon åt mig att gå och lägga mig i hennes rum, det gjorde jag.. blåste på 2-3 timmar till. Rackars vad skönt :)

Nu har jag iaf fåt ihop några timmars sömn men ändå känner man sig lite smådåsig.. det är nog för att fortfarande har man ju inte fått någon skönhetssömn precis.. utan några duttar här och där :) Men men, bättre än ingenting :)

Ja, som om det inte vore nog med att Wille tjorvade. Nä jag rev våran "grind" för trappen och när jag var ute med Bea ( hunden) så stack hon i väg och vägrade lyssna på mig när jag ropade.. så jag fick plumsa i väg och hämta henne... jädrans hund tänkte jag då. Hoff! :)

Nå men jag är inte bitter! :)

appropå hund, dags för att rasta rastafariBea :)

We är framme !

Nu är vi i Nattavaara. Jag blev genast trött här efter maten.
Wille njuter av att vara är iaf, det ser man på honom :) Han är alltid lika glad och busig när han kommer hit och får busa med husfolket.

Nä, jag har inte så mkt på hjärtat just nu. Uppdaterar då jag känner att det finns något att uppdatera om :)
En kaffekopp nu..

Puss och kram

Snart sååå


Nu börjar vi snart bli på g. Vi väntar fortfarande på att lillkillen ska vakna så vi kan packa ihop resten, sånt som finns i hans rum, dvs alla mian kläder, Dannes kläder, blöjor och lite annat smått och gott.

Men jag ska iaf ta med mig datorn ut, så vi höres!

Nu ska jag slå av den och packa ner den också, men på återseende :)


Promenix till Moffa


Jag, Wille och Bea har varit och hälsat på moffa på hans jobb, det ligger ju så nära så vi behöver bara springa över vägen i stort sett. Vi gick mest ut för att rasta Bea och säga hej åt Moffa eftersom att sen åker vi ju i väg till Nattavaara över påsken, ja men han slutade ganska precis, så i stort sett så hämtade vi honom bara och han följde oss hem, till utanför porten sen fortsatte han hemmåt. Blev en lagom kiss och bajs runda för Bea.

Nu vilar Wille, ska passa på att packa lite medans han inte är runt benen på mig :)

Hej så länge!

Jag har uppdaterat språklådan


Igår kväll när jag satt och skrev språklådan så var det så svårt att komma på allt, imorse kom jag på några fler ord han kan.
Vi satt och åt vid köksbordet då han bl.a kastade ner en brödbit på golvet och säger  "appa = tappa"  . Det är någonting kan gör och säger varje dag men ändå igår så kom jag aldrig på det :)

Nånå, nu tror jag att alla hans ord är med. Iaf dom jag vet att han kan. Men säkert kan han mkt mer än så, för han surrar jätte mkt, mycket som vi inte förstår.. undra vad han egentligen säger ? :D haha.

Nä nu ska jag och Wille busa :) Han står här och rycker i mig.. vi har musik på och han vill dansa, så det är väl lika att göra som han vill annars blir han väl bannad på mig :)


HEJJA HEJJA!



Här hemma laddar vi för fullt!
För det första : så försöker vi få iväg PappaDanne till sitt "jobb" för vi ska fara ut till byn när han kommer hem och för att han ska komma hem så måste han ju fara i väg först.
För det andra: Jag laddar kameran, den skall med till byn!
För det tredje: Ska äta frukost och sen börja packa :)

Ska väl förbi den där DollarStore innan avfärd också, sen på G!

Språklåda




Jag tycker att Wille blivit så jätte duktig på att prata så jag tänkte att jag skulle försöka skriva upp de ord jag vet att han kan, det var då inte det lättaste, det är ju så himla svårt att stava till det han säger, alla ljud går inte att få ner med bokstäver men jag gjorde så gott jag kunde, så nära det kunde komma.

Ord
iie - Wille
Nä - Nej
Bah! - Bu!
Dää - Där
kacka - Kaka
obbo - Mobbo
beeebi - Bejbis
gam - Kom/komma
gaah - Tack
bobba - Boppa
babaa - Borta
hej - Hej
bajbaj - Byebye
bya böja - Byta blöja
affa - Faffa
appa - Tappa
Jejje - Jenny
Maj - Maj
Aj - Aj
Ajjaja - Ajjabajja
bomba - Robban
bomma - Blomma
ickii - Mickey
Bea - Bea
amma - Ramla
ambpa - Lampa
Pappa - Pappa
boa - Bollibompa
Mamma - Mamma
Offa! - Moffa
mummo/momma/mommo - Mommo
tätte - Tutte
pipi - Pippifågel
kiiikiikii - Killikilli (när han kittlas) :)

Sen kan han även härma olika saker som t.ex
Hur en gris låter - då nöffar han med sin lilla näsa
Hur bilen låter - brrumbrruum
Hur Bea/vovven låter - voff!
Hur pappa låter när han sover - då låter han som grisen ;)
Hur pippifågeln låter - pipip

Det var allt som jag kom på nu så här på rak arm :)

Vi har tydligen kul!


Jag och Willetheman sitter här i soffan och kikar på barnkanalen, måttligt less jag är på sen. Snart kanske det är en tillräcklig orsak för att få besälla toondisney eller disneychannel :) Haha. Jag älskar disney! :)

Wille är för söt, varje gång jag vänder huvudet mot honom och tittar på honom början han skratta och så vänder han bort huvudet, då gör jag också det. Sen när jag i ögonvrån ser att han vänder tillbaka huvudet och tittar på mig så tittar jag på honom igen och så början han tokskratta och vänder bort huvudet osv :)

Jag vill ut til byn nu! Byn är bra, min mamma är bra, Willes mormor är bäst! Jojje och Wille har alltid kul, Robban är världens bästa storebror, the gold fish är gölli och man får ofta god mat :) Ja varför skulle man inte vilja åka ut dit? Kanske pga trappen, trappen är inte lika bra men det brukar vi lösa :)

Nå vi får se vad som händer och fötter!
Kram

Jag glömde visst bort!

Det var skönt med ett bad. MEN, det kommer ju inte vara lika skönt att vakna imorgon, jag kommer se ut som... ja, jag vet inte ens vad jag ska jämföra mig med. Hursomhelst så kommer mitt hår att stå åt alla håll. Jag hatar att lägga mig med blött hår, MEN (igen) det är mkt skönare att duscha/bada på kvällen än vad det är att göra det på morgonen. Visst, det är jäkligt skönt att duscha på morgonen i och med att man känner sig fräschare under dagen, känner sig nyduschad :) Fast på kvällen är det mer avslappnande på nå vis. Det kan ju även vara så att jag oftast har en Wille hemma så man måste stressa på mornarna/dagarna  :) Wellwell det går ju att torka/föna håret torrt på kvällen men det är inte lika kul, helst inte då jag kommer att väcka hela huset ( Wille tänkte jag mest på ) bara för att inte vakna och se ut som fan själv ;) Då vaknar jag hellre och ser ut som den där fan och får bråka en stund med frillan, det brukar sluta lyckligt iaf, håret än inte helt omöjligt.. bara nästan! :)

Jag badade iaf väldigt varmt med massor med badsalt och stearinljus :) MYYS!
Tyvärr släppte varken huvudvärken eller värken jag har i benen.

Nu säger jag Godnatt och menar det.. jag skulle ju gå och sova efter badet men jag råkade visst glömma bort det.
GODNATT! ( nu går jag raka spåret mot sängen så jag inte glömmer bort på vägen någon annanstans vars det var jag egentligen skulle ;)

Jag ska svettas!


Nu nalkas ett varmt bad sen ska jag krypa ner under täcket och sova. Kanske att man slår igång någon film som jag har på datorn, hade varit mys. Får se hur trött jag är efter the bath :)

Puss och G'natt!

Fullspäckat!

Dt första vi gjorde på morgonen var att klä på oss och gå ut. Jag hade så jädrans ont i huvudet och blev bara frustrerad av att sitta inne med Wille. Vi gick till moffas jobb, hälsade på där och sedan prommade vi hem till honom. Sen har vi åkt runt och shoppat. En termometer till Wille (öron och panntemp, ink. rumstemperatur och tid visar den). En rånarluva för att skydda Willes känsliga små öron också, 25 kr på jysk. Våtservetter från dollar, billigt! 10 kr/förpackningen. Sen lite smått och gott. Jooo, en dusch-hylla också, mkt behövligt.

Nu är vi hemma. Wille ska bada.
Slänger in lite bilder på lillkillen som är tagna alldeles nyss när Wille satt och norpade ostkrokar ur påsen som var gömd bredvid/bakom soffan :)


MMMM vad gott!


Nu har jag huvudvärk igen.

NOOOOO!


Jag har inte sovit mkt inatt, mest bara på ytan just. Lade mig med världens huvudvärk igår kväll.. mitt i natten var jag tvungen att kliva upp och ta en värktablett.. tog en och gick och lade mig i sängen igen. Det tog lååång tid innan jag kom till ro igen. Klockan fem imorse vaknade jag av att jag bara ville gråta, det gjorde t.o.m ont i öron och ögon... nästan som om hjärnan i mitt huvud håller på att sväller där inne så att den inte ryms nå mer så den måste trycka ut exempelcis ögonen för att hjärnan ska få komma ut någonstans :P haha, ok.. jag vet. Fantasi!
Hursomhelst blev det inget prov imorse... då hade jag precis somnat om när klockan ringde och jag kände verkligen INTE för att sitta och göra prov. Jag har fortfarande ont.. får se om jag överlever en dag med denna busiga kille som nu håller på att slå mig i huvudet med en gummilarv och kittlar mig mellan varven under hakan :) Men jag vet att jag överlever -  för det måste jag! :)

Hejdå!

Gråt, dans och en hel del show


Wille verkar inte vilja sova. Han gråter där inne på sitt rum och eftersom jag har jätte svårt för att bara låta han vara där så lär jag ju gå och plocka upp honom alldeles strax om han inte slutar och somnar, jag vill inte att han ska gråta sig till sömns.

Idag har annars varit en rolig dag. Wille har stått och gått en hel del. Vi väntar bara på att han ska börja knata. Han började ju här i början på året.. men sen vände det.. kanske för att han varit så mkt sjuk? Man behöver ju spara på krafterna då, satsa på att bli frisk i stället. Det tycker jag låter vettigt. Det där med gåendet vet jag kommer, tids nog. Men iaf, idag har han stått och dansat och sjungit för oss. Vi har suttit och klappat händerna åt honom och han gillade verkligen det där med "showandet". Han njöt så in i bomben av all uppmärksamhet han fick :)

Nä nu gör det ont i mammahjärtat.

Puss

Det är inte lätt när det är svårt...


Hojj, jobbigt kapitel i matten. Jag är värdelös på det där med bråk, förkorta och förlänga hit och dit... näe, prefixer hit och prefixer dit. Nääääää. Gillar inte alls! Det kommer att gå åt skogen imorgon, men jag lär ju inte bli besviken med den inställningen iaf :) HA!

Matematik


Nu slår jag igång some music och försvinner in i siffrornas värld, matteboken :)
Danne och Wille gick i väg så det gäller att passa på.
Återkommer senare.
Hej så länge!

Good Morning! :)


Jag vaknade av att solen sken in genom fönstret, det var härligt... 5 minuter senare vaknade Wille, perfekt! :) Jag känner mig gode utvilad :) Halvtio vaknade vi.

Nu sitter W och leker i sitt rum och jag sitter här i vardagsrummet och tänkte snaggblogga lite bara, sen ska jag kila in och leka med honom en stund sen hoppa i duschen. Jojustja! Sen ska jag åka och hämta min lillebror, inte så jätte omtyckt men vad gör man inte för sina syskon? :P

Så troligen måste jag nog duscha först så jag gjort bort det, han kan ringa vilken minut som helst :)

Vi lär nog höras mer idag bloggen!
Jag ska nämligen vara hemma annars hela dagen, ska ta tag i matten.. har ett prov i morgon på morgonen. Ett prov jag har i rest, jag kunde inte göra det provet.. det var en dag då Wille var sjuk vet jag. Nånå.

Hejdå!

HAHAHA! Vilket sprut i sprutan!


(En bild på Wille och hans Gudmor för ett tag sedan då det bakades här hemma :)

"Ett gott skratt förlänger livet"
Ja, jag kommer då iaf leva något år längre med tanke på hur mkt jag skrattat här efter filmen.

Wille vaknade och det var perfekt eftersom vi glömde att ge honom pencillinet innan vi lade honom.
Men iaf, vi gav, eller försökte ge honom det med en sån där medicinsked. Men han vägrade så mkt rann bara ut ur den. Han vred och vände på huvudet och knep ihop läpparna.. efter några försök så fanns det bara 5/10 ml kvar. Så vi kom på det att vi ger resten ur spruta.. japp. Jag kilar in i köket (småskrattar lite redan nu i och med att vi misslyckats och Wille var så envis). Men nu kom jag till problemet, hur fasen skulle jag få det som var kvar i skeden in i en spruta? Sprutan är för bred för att få ner i skeden så det gick som inte.. men då kom jag på det brillijanta idén att man kan ju faktiskt ta i sär sprutan så den bli i två delar, sagt och gjort... men samtidigt som jag häller ner sörjan ner i sprutan så rinner det ju även ut från den, det rann bara rakt igenom den .. Oj! tänkte jag, detta var visst ingen bra kod. Men jag försöker göra det bästa av situationen och vinkla sprutan så den är helt vågrät så det inte kan rinna ut, sen sätter jag tillbaka den där delen som men sen trycker på för att det ska åka ut.. självklart kunde jag ju inte sätta dit den ordentligt eftersom det även var en massa luft där inne i sprutan.. men jag tänkte att det kommer att gå ändå...

Jag går tillbaka till Danne och Wille och skrattar eftersom jag gjort sån tabbe... men fortfarande så trodde jag att jag ändå skulle få i honom det... Jag stoppar sprutan i munnen på honom ( han försöker protestera men vi är hårda nu, nu ska han få i sig det) sen trycker jag ut det fort som bara den! SCHPOOOSCH! Det bara sprutade penicillin överallt! Haha, Wille såg helt chockad ut med klet över hela sig.. och jag började tokgarva... jag skrattade så att tårarna sprutade! Det blev fiasko av allt, pga luften så blev det värsta fontänen här :) HAHA!

Jag tror att tårarna kom lättare också för att jag alldeles nyss ( som förväntat ) hade suttit och gråtit i soffan till filmen, det var ju så sorgligt men ändå så lyckligt på nå vis. Ja, men hursomhelst.. jag är fortfarande alldeles klibbig.. trots att jag varit och tvättat av mig 2 ggr hittills...

Vi gjorde sen så som man ska göra... suga upp medicinen ur flaskan, så det inte kommer en massa luft och att det blir ett vakum. Han fick till slut i sig sin dos..

Jag vet att det kanske var lite svårt att förstå det roliga.. det var för det första jätte svårt att förklara men jag gjorde så gott jag kunde nu.. för det andra så är det aldrig lika kul när man berättar om nå roligt.. det är alltid roligare när man är med själv.. det är svårt att återberätta såna här saker :)  Men jag gjorde mitt bästa! :)

Hoho, så kul. Jag fnittrar fortfarande här för mig själv :)

Nu ska jag borsta tänderna och sen hoppa i sängen :)

Vid din sida

Nu börjar en av mina favvofilmer på 4:an, Vid din sida. Den är såååå bra!
Jag tror att jag börjar böla till den varje gång. Rekomenderar den.
Men nu lär jag väl böla ännu mer, sen jag blivit mamma tycker jag att jag gråter åt minsta lilla, lyckliga stunder - sorgsna stunder ( helst saker jag ser på tv eller klipp på internet, inte åt allt som händer så här här och nu, äh hajjrni?) :)

Ska kika filmen.
Sen nattinatti.

Lördag - sa bara SVOSCH!

Dagen har gått av bara farten :)
Wille vaknade vid fem imorse och var jätte ledsen, men efter lite om och men så somnade han om och sov till halv tio. Då klev han och Danne upp. Jag låg kvar en helvtimme till, då kom Lillebror förbi. När han sen åkte så packade vi oss iväg ut till moster Rosie i Liikavaara, det var trevligt att komma ut dit. Det är trevligt me mosterbesök :)

Sen gled vi in mot Gälka igen, for och handlade lite till tacos och åkte till D's syteryster med familj och käkade.
Nu är vi nyss hemkommen och ska snart börja göra kväll här. Wille är rätt trött efter dagens äventyr :)
Jag med! Jag hade nog slocknat om jag hade gått och lagt mig nu :)

Åh vad jag älskar min son men det behöver jag ju inte skriva här, det är ju ganska uppenbart ändå. Men iaf, han är min solstråle! KÄÄÄÄÄRLEK till honom!

Avlutar med en bild på charmtrollet :) ( liten kille här, sitter inte vid min dator där alla nyare bilder finns men det gör ingenting) :)

The last time


Wille lilllillliten, när han hade mörkare hår och en vit snuttefilt :)
Nu är han superljus och filten är blålätt :)

Nu tänker jag bara önska er en god natt.
Jag ska gå och sova nu men det blev precis som jag sa. Jag sa tidigare att jag skulle ta en tidig kväll men säkert kommer det sluta med att klockan kommer att gå av bara farten och vips(!) så kommer klockan säkert bli typ elva.
Jajjosemensan! Snart så...

Jag känner mig själv rätt bra, tur är väl det. Jag har haft mina tvivel där ett tag ;) haha.. eller något.
Nu GODNATT! :)

I KNOW

Det har inte blivit så mkt bloggande idag. Vi for till Dannes mormor och morfar, sen till min farfar... och sen till min pappa :)
Nu är vi hemma, Wille sover. Jag sitter här framför Talang 2009 (reklam nu). Danne sitter vid sin dator :)

Jag har inte så mkt på hjärtat, skulle väl mest påpeka det jag vet att det inte blev en drös med inlägg idag ;)

Nu börjar det igen.

Puss

Trött och sliten

.. det är precis vad jag är.
Hojj, vad ska man fördriva den här dagen med då?
Wille är sjuk så det finns inte så jättejätte mycket vi kan göra.. det blir iaf att göra något här hemma idag.

Alltså, vad gör man? Roliga ideér är välkomna :)

Det känns som om det kommer bli en hel drös med blogginlägg idag, haha! :)



Morgonbus :)


Wille tyckte att det var kul när jag fotade uppifrån, han garvade som en tok :)






" NÄÄÄÄÄÄÄÄJ, fota inte :D "



Buselibusbus



Gladskit :)









Haha, buskillen :)

Hallå...


Hey!
Pigga och glada?
Jag är iaf lite gladare idag, pratade med BVC här på morgonen. Har fått en tid dit för W's 1½ års kontroll -  då ska vi träffa Åke Stenberg. Känns bra.

Jag tror att jag känner en doft som inte doftar blommor precis :S... dags att bya blöja på killen :P

Hejdå, hörs lääääjtaah!

Jojjomensan!


Jag är trött. Jag ska gå och sova. Jag har påsklov, wiiiho! :)

Godnatt

Läkarbesöket !!! :S (varning! LÅNGT!)


Vi kommer till VC klockan tio i tre, jag gillar att vara i god tid till såna där grejjor.
Vi sitter och väntar, läser en på en sån där skylt * förbered er på väntetid. Jo jajjemen, klockan blev kvart över, ingen kallar in oss... klockan blev halv fyra, ännu satt vi och väntade, klockan blev kvart i fyra, ännu ingen. Men någon minut efter det kom det en tant som förklarade att våran doktor som vi skulle få träffa vare inte där, han var hemma! Men såklart så skulle dom ju då ordna så vi fick träffa en annan på direkten (tack så mkt!). Vi fick följa med tanten in i ett rum, där skulle vi sitta och vänta på en doktor som skulle komma in på engång. Jag tänkte, jo tjena! Här lär vi ju också få sitta ett bra tag innan det kommer någon. Jag hann knappt tänka färdigt så kom det en man (doktor) in till oss. Ja han bad ju oss då förklara vad vi gjorde där... jag började förklara " Jo vi är ju här för att få reda på varför Wille varit så sjuk så mkt, varför han åker på allt och varför han ......" Doktorn avbryter och säger " NEJ, det är inte viktigt, det som är viktigt är hur han mår NU, exakt nu, här idag". Jag bara ooooooooooooookej! Jo visst är det ju sant, vi var ju även där såklart för att kolla upp hans nuvarande mående och sådär. Men jag hade bokat läkarbesöket med dessa ord " Jag vill komma och prata om Wille och hans hälsa, varför han aldrig får vara frisk, göra en undersökning. Jag vill komma oavsett om Wille frisknat på sig tills dess eller inte." Jajjemen tyckte hon jag ringde till! Men nähä, inte det. Nåväl.. jag gillade inte alls läkaren och han surrade på där om ditt och datt .. jag påpekade och rättade honom på några ställen ex " Jaha, han rosslar? Jo men det gör ju barn när dom är förkylda, visst är det så att han blir det när han ligger ner? och när han sätter sig upp så hostar han eller/och spyr upp slemmet?" Ja, svarade jag.. det kan hända ibland ja. MEN han blir ju rosslig igen av att bara sitta upp och titta tv, han behöver inte ligga ner för att bli det. " Ja men när dom ligger ner så blir det ju så att slem och snor åker ner i halsen, då blir man rosslig!" - svarade han. ÅÅÅH! Jag blev något irri där.

Sen kikade han iaf Wille i öronen och konstaterade att han hade öroninflammation... igen!
Då tänkte jag att jag måste ju fråga varför han fått det IGEN?! tredje på mindre än 2 månader..
" Ja, det är ju så att när man är förkyld så får man lätt öroninflammation också!" Samtidigt som han sa den meningen så himlade han med ögonen och binkade med ena ögat.. det tolkade jag som att han bara typ hittade på det, för att det lät bra. Så såg han ut. Han skrattade också när han sa det.. Jag fattade faktiskt inte det roliga.
Jag sa iaf att jag varit förkyld ett gäng många gånger men inte har jag fått det... han fnissade fortfarande.

Nånååå.. besöket tog kanske 5 minuter... 10 högst!
Öroninflammation igen, dvs en 10 dagars kur med penicillin...

Nä hojj, jag är arg.. jag känner mig... någonting! Där kommer man och vill verkligen prata, få lite kött på benen. Men nej. Han verkade ha jävligt bråttom, det vet jag att han hade i och med att han hade en annan patient också... men det var inte vårat fel att det blev som det blev, vi skulle ha blivit behandlade precis som om det bara var vi som var där... gett oss våran tid, låtit oss tala till punkt osv...

jag ska ringa till Barn. Jag vill fortfarande prata med någon.. men bara med någon som vill hjälpa oss. Jag vill inte tvinga någon till att göra det.


SKIT!

Godmorgon!


Här hemma har vi nyss vaknat, fick en liten sovmorgon idag, nice :)
Om en timme ska jag till skolan, ha samhälls först, sen har jag kommunikation och där ska vi ha diktläsning... inte så kul då men :/ Jag har bara valt en text som jag gillar, kanske finns det bättre men jag har hjärnsläpp, helt plötsligt kommer jag inte ens på en enda bra låt t.ex. Nä så det får bli vad det blir, huvudsaken är ju att jag gör bort det..

Klockan tre ska vi till doktorn ja. Får se hur det går där.
Jag har skrivit upp några stödord, eftersom det är ganska mkt vi ska prata om och så långt bak i tiden (2mån) så känns det skönt att ha suttit här hemma och tänk igenom vad man vill få sagt och så kluttrat ner det på ett litet papper, så man inte glömmer bort det. Det är så irriterande att komma från något ställe och kommer sen på i efterhand att man glömt att berätta om det eller fråga om något. Nä nu är jag väl förberedd! :)

Nu är det dags att fixa feeeejset.
Tjarrå!

TYYPISKT

Jag hatar när det tjorvar. Jäkla blogg.se !

Bilder på det nya


Willes säng :)
Thanks Bejrut, jätte fin!


Wille hjälper mammsen att skruva ihop sängen :)


Wille just innan läggdags i sina nya kallingar han fått av mommo :)


Söta fåtöljen vi fick med på köpet.

Alltså, vi köpte sängen för en hundring och fick med stolen också, hur shysst var inte det på en skala? :)
Så återigen, tack för det grymma (braiga) priset Bejjan! :)



Prov, mat och sjuka.

Idag har jag varit i skolan en sväng, fick ett smakprov hur nationella proven i engelska kan gå till.
Fick även veta att jag fick VG på matteprovet.. 2 poäng ifrån MVG, rackars! men nöjd är jag ändå.

Nu är Danne och David på coop, eller iaf på väg dit. Dom ska handla lite mat. Jag vill att det ska gå fort så jag kan slänga maten i ugnen och medans dom är hemma och passar den så kan jag gå ut på en promenad. 30-45 minuter i ugnen, lagomt för mig att gå ut en stund.

Sen ska vi kirra fram ett släp och dra till Bejrut från skolan och hämta en säng som jag ska köpa av henne. En junior säng till Wille, än är han ju lite liten men det kommer ju en dag då han behöver en.

På tal om Wille så har jag tyckt att han börjat piggna på sig lite, eller rättare sagt att hostan ändå blivit liiite bättre, fortfarande inte alls bra men... Men han är fortfarande jätte hängig. Han är inte alls lika lekfull och busig som vanligt, han sitter/ligger i soffan mest hela dagarna :S Igår åt han utan problem, det är ju bra iaf!
Undra hur han mår egentligen? Ska iaf till doktorn imorgon och prata.

Nu blev jag kissnödig.
Hejdå!

RSS 2.0