Nananana


Jenny och lille Gurre kommer ut hit till Nattavaara idag, det gillar vi :)


Godmorgon världen, vilken underbar dag..


Wille var pigg och utvilad klockan halv sju imorse, då slog vi igång Harry Potter på tvn i sovrummet och låg och kikade den en stund innan vi till slut steg upp. De här två nätterna som vi sovit här i byn har varit hur mysiga som helst, eftersom jag har tillbringat nätterna sovandes bredvid min Wille, alldeles tätt intill, i samma säng :) URMYSIGT!

Nå iaf, då vi steg upp så kollade jag ut genom fönstret och det såg ut att bli en fin dag, då var det inte ett moln på himlen, nu dock så är det några fler men den stora lampan lyser då ännu så vi är fortfarande nöjda.

Vi har hunnit äta frukost och jag har ringt försäkringskassan. Jag har begärt föräldrapenning under sommaren, de hade fått in anmälan den 3 Juli och sa att det kan ta up till 40 dagar innan man får sina penki, men jag sa något i stil med att det hade ju varit fint att få dom nu, annars är man ju luspank. Hon såg då att jag ahde begärt fp och ville höja den engligt KPI också, så då kunde hon inte betala ut det själv åt mig utan det måste gå den vägen som den ska, via hanläggare osv.. så.. ja... enligt mina beräkningar så borde jag ju iaf få pengarna senaste typ den 12 Aug. Men det är ju några dagar dit också.. men men, det ska väl gå vägen. Hoppas bara att det inte tar mer än 40 days, de är ju då det kan bli problemas. Äh, det återstår ju att se.

Trist, snart börjar jag att plugga igen... USCH! Och Wille börjar på dagis igen! USCH! Snart börjar allvaret igen. USCH!
Jag trivs att vara hemma med Wille, det hade jag kunnat vara hela mitt liv.. eller ja, tills han är en tonåring och ändå aldrig kommer att vara hemma .. då kanske det blir trist.. eller ja, jag kan ju alltid sitta där och vänta på honom :) aa, just det. Man börjar ju skola när man är 6 år också, eller är det 7 ? ja men iaf.. då är han ju inte heller hemma.. så ... jag tycker att man borde få vara hemma med sina barn tills dom är 6-7 år. NICE! :)

Nä nu har jag babblat färdigt för nu..
Jag tror att jag blev babbel sugen bara för att mama sitter mittemot och gör skolarbeten och vill inte bli störd, ag får inte prata med henne.. hon ser ut att vara på hugget.. dvs hon ser ut att få mkt gjort, vara inne i det hon gör.. så jag törs inte prata med henne då kanske hon tappar bort sig och allt är sabbat :P haha typ, eller något.

Nog för att Wille säkert kunnat sabbat för en hel skolklass vid det här laget.. han är en riktig buse och är ett "mommo-fan" så hon har det inte lätt ;) Han vll upp i famnen, kramas, peta, klicka på musen på datorn, pilla lite här och trycka lite knappar där.... STACKARS MORMOR! Nu ska jag rädda henne!

Puss

Mys

Nu har jag satt mig ute på altan i solen med datorn. Väldigt skönt. Lilleman slocknade nyss. Han gick in själv och lade sig i sin mormors säng, där han nu sover :) Naaaw.

Vi är i Nattavaara på obestämd tid. Vi vet inte om det blir en dag, två dagar, tre dagar eller kanske en vecka ? Vem vet, mamma får väl i annat fall köra ut oss när hon är less ;) ( men hon lessnar aldrig på oss, iaf inte på Wille med mig är det kanske annat, men eftersom jag är Willes mamma och inte åker hem utan honom så har jag ju min trygghet där,haha )

Typiskt, nu när jag suttit här i ca 2 min så ska ju självklart solen gå i moln :)
Äh, men den kommer snart tillbaka.. * kollar upp på himlen och studerar alla molnen* . . . ..  eller ?

Vi får höras bloggen!

Tjingelingtingeling

Mitt bröllop !


Jag är väl inte sådär jätte noga med att gifta mig och så där, men OM: Då ska mitt bröllop vara något i den är stilen :) Vaddå sprida glädje ? Jag blev då jätte glad av att se de här klippet.
Så, nu är det bestämt hur mitt bröllop ska ska se ut.
Titta och njut :)
hihi


Går det mot kallare tider ?



Vinter skor och mössa på iaf . .

Dunder och brak


Är det inte mysigt med åska?
Det tycker då jag, det är så rackarns mysigt att höra hur det dundrar ute och samtidigt lyssna på när regnet smattrar.

I think I'm in love with my radio =)


Idag har jag träffat Jenny och Gustav, det var som kuligt. Jag har haft trevligt iaf, Jenny var övertrött så hon hade också kul gissar jag, oavsett om vi kanske egentligen hade tråkigt (?) haha. Nä, skämt o sido. Vi hade kul.. och Gustav är ju så underbart gullig. . trots att han spydde på mig och var tvungen att bajsa när han var i min famn :) hihi. Ska ta en ny dejt med dom soon.

Ikväll blir det lungt. Sk kika om det är nå bra på tv ikäll...

Nå, Wille var så söt imorse när han vaknade, då steg han upp själv och kom till mig som fortfarande låg i sängen och sa försiktigt " maaamma, ellii " = Mamma, välling :) Gulleponken.

Min nya favvolåt också ja..


Ha det bra hurrni.

Puss

Söndag/måndag


Söndagen har gått åt till att, göra vaddå ? Vi har inte gjort ett skvatt idag känns det som.. fast jag kom på att vi faktiskt varit lite på ranten idag, både till min pappsi och till Dannes mor och far. Men mer än så har vi inte gjort.. vi kikade en film här på kvällen, Familj på väg.. den gick på 6an. Jag har sett den förr men den är ganska kul faktiskt.

Lilleman kom i säng i tid idag, vi hann inte ens försöka lägga honom innan han hade slocknat på soffan, halv åtta var klockan då. Toppen! Det måste verkligen bli ändring på hans sovrutiner, den här sommaren har det varit lite hipp som happ med det. . men "snart" börjar allvaret igen och då lär det bli jobbigt för honom om han har ändrat sina sovrutiner till att somna närmare tolv på natten.. nejnej, vi ska ändra på det.

Imorgon är det måndag och då har jag bokat dejt med Jenny ( & Gustav ? ). Ska bli trevligt :)

Nä nu godernatter.

Times have changed, times are strange here I come, but I'm ain't the same . .

Nu är det godnatten för min del. .  vi kikade Wallander men den var inte så vidare värst bra enligt mitt tycke, nå har jag sett bättre. Nu är jag bara trött och vill och ska gå och sova, ska bara gå och göra mig klar för det först, typ borsta tänderna och tvätta ansiktet. . sen lär jag slockna som en klubbad!

Jag blev positivt överaskad idag då jag skulle förbi pappsen ( som varit bortrest i evigheter för mig och skulle vara borta i en vecka till typ ) och hämta grejjs. Och när vi kommer runt hörnet så ser vi bilen på gården! Åh så glad jag blev :) Man har ju som saknat honom här hemma.. trots att vi varit förbi till stugan två ggr under tiden dom varit där.. men iaf :) Kul var det.

Min mamma saknar jag också.. det är ett tag sedan jag träfat henne också. Men snart är det vinter igen och då håller sig folk hemma igen :P inkl. oss själva också! :P

Näääää hurrninini.. nu ger jag upp.

.

Knock me down

Regnet smattrar ute och mörkret smyger sig på, dags att tända mina ljus och bara mysa. Det finns inte så mkt annat att göra heller så det blir toppen :)

Imorgon får jag se vad som händer, kanske umgås med "byborna" :) hihi.

Wille sover ! Gudars så skönt, helt utan protester till och med. Härligt. Men vi får se, än är det ju inte morgon heller..

Annars rullar livet på i vanlig ordning, helt ok. Men lite bättre hade det fått vara.. några små - eller kanske stora förändringar, beror på hur man ser det..

Wallander ikväll kanske ? Hmjo, lät bra.


Mama, I'm coming home



Jag gillar den!

sådärja


Nu sover lillkillen, nu får jag också sova och det tänker jag göra också.

Godnatt

Nattsudda


Wille har fått en ful ovana att inte vilja somna i tid, visst idag har det varit delvis vårat eget fel då vi har haft främmande sent och låtit honom sitta uppe, jag har anat att det inte varit någon idé.. men så fort folket lämnat byggnaden så lade vi honom men inte ville han sova.. så här sitter han ännu.. hoff. Få se hur länge han tänkt vara vaken :)

I allmänt känns allt ganska trist just nu.. jag väntar på bättre tider.

PoK

Han sover klockan runt - men inte idag!


Wille har sovit väldigt bra i sommar hittills. Absolut inte så att vi har klagat.. som tidigast när vi lagt honom kring åtta - halv nio på kvällen så har han vaknat halv nio på morgonen också. - inte illa alls. Lagomt.

Sen finns det andra mornar då han sovit till tio - ibland någon halvtimma längre - men då har han kanske somnat kring nio - tio på kvällen - kanske senare.. så han blåser ofta(st) på i 12 -13 timmar per natt.

Igår kväll Wille han inte sova, så han blev vaken till efter elva .. närmare tolv. Han vaknade 5 i morse ( NATT ! ). Så vi som är bortskämda blev ju alldeles förskräckta nästan... han har sovit ungefär 5 timmar inatt... det är ju för tusan ungefär 7 timmar "för lite". RACKARNS! - och trött är jag ! :) haha. Nå men jag gissar att han kommer att bli ganska trött snart.. han börjar se lite tung ut i ögonen här framför disney channel :)

Men iaf, nu börjar ju klockan bli morgon.. så God morgon på er :)

Stolt


Ja, nu sover äntligen min lillkille. Han har varit svår att få honom att sova.. eller rättare sagt att få honom att stanna kvar i sin säng då han lärt sig att ta sig ur den :) haha. Efter varje gång vi lagt honom så har det bara gått några sekunder så har han kommit ut ur sitt rumt med bestämda kliv och ett stort smile på sina läppar, helt stolt :) Det har varit riktigt frustrerande men samtidigt har jag inte kunnat låta bli att skratta då han varit så himla söt.. så rackarns nöjd!

Idag har vi bara suttit hemma, för ovanligehetens skull. Det har varit skönt faktiskt, det har ju ändå varit så kasst väder.

Nu ska jag krypa ner i sängen.

Godnatt

Day and night


Hemma igen efter en veckas semester i stugorna.
Jag, eller vi har nog haft det riktigt bra borta.. men konstigt nog så kommer jag som inte på något kul att berätta.. jag har verkligen fått bloggtorka. Men det går nog över när solen går ner ;P till hösten så kommer alla bloggtorkor att släppa :)

Nä men jag skulle väl mest informera er alla ( intresseklubben antecknar ) att jag är hemma igen :)
Fast de kanske hade varit bättre att låtsas vara borta fortfarande, då har jag ju en anledning till att vara dålig på att blogga :) hihi.


Nu inväntas ett samtal från Carro :) . . eller något :)

Puss


Just nu sitter Wille och läser om fyrhjulingar till mig, han är så gullig och har världens inlevelse när han berättar en massa, mkt man inte förstår men :) Han diggar verkligen sin fyrhjulingstidning, den slarvar han inte bort :)

Jag sitter och funderar här om man kanske skulle sätta igång att packa och sådär, det kan ju vara bra om det är så att vi ska åka idag :)

Nu ska det pussas hära, jag ska nämligen tokpussa på min son :)

Sängsnack

Nu ska jag gå och sova i min tok sköna säng, jag har insett att den verkligen är underbar.. natten till idag var great. Det har varit ett x antal jobbiga nätter i sängar som inte varit min egen den senaste tiden så det var verkligen toppen att få komma hem och sova, men som det ser ut nu så blir det troligen bara en natt till i den innan vi drar i väg på nya äventyr. Äh men den där sängen kommer man att hinna sova i later! Nu ska vi passa på att have som fun i stället, sova kan man göra i graven ( jag får ta med mig sängen dit ;))

Godnatt mina damer och herrar :)

Hälläduttan



Jag minns hur stor jag tyckte att han var den här dagen,
 men nu när man ser den så ser mab ju att han var liten då ;)

Ett kuligt samtal med en kille på kanske 8 år :)

Pojken - Vad heter du?
Jag - Matilda
Pojken - Har du en bil?
Jag - Ja, det har jag
Pojken - Vad är det för bil?
Jag - En ford
Pojken - Jaha, är det en ford siesta?
Jag - Nä, det är en Mondeo
Pojken - Vilken färg?
Jag - Blå
Pojken - Vars har du den ?
Jag - På parkeringen
Pojken - Ser du den härifrån?
Jag - Nej, jag har den parkerad på parkeringen som man inte ser härifrån
Pojken - Jaha, men om du skulle köra bilen och parkera på den där parkeringen skulle du se den hemmifrån då ? *pekar på den närmsta parkeringen som man ser ifrån gården*
Jag - Jo, det skulle jag göra, för jag bor där *pekar bakom mig på våran port*
Pojken - Då tycker jag att du ska köra den dit för då har du mer pejling på bilen.
Jag - Haha, nååå.. ja, jag får kanske göra det. Måste bara vänta på en ledig plats först.

SÅ HIMLA SÖT KILLE.
Han lät så vuxen när han sa den sista meningen :) haha. Det lät verkligen som att det inte var hans ord utan något han kanske hört sin pappa säga någongång och härmade honom :) hihi.

Ett inlägg till bara här och nu.


Wille har somnat på mina fötter på golvet, hur gulligt som helst :) Allt pangande tog nog all hans energi.
Nä, nu kanske man skulle börja fundera över när man ska åka iväg.. i dag, imorgon, på söndag eller kanske på måndag? :)

förresten..


Åska är så himla mysigt. Jag älskar verkligen regn och åska. Det är så mysigt att sitta inne och lyssna på. Det är inte så trevligt dom gånger då man hade behövt fint väder och man kanske haft planer som inte inkluderar dåligt väder,då är det inte så rackars kul. Men som tur var hade jag en sån här "innesittardag" så det kunde inte passa mig bättre ;) Jag njöt. Wille sa " Oj, Pang!"

En av säkert mijoner fördelar med bärbar dator


Är det inte great att kunna sitta vid datorn trots att det åskar som bara den ute ? Öh jo. Men nu var det så här att Tilda (jag för er som inte förstod det ) inte är så smart. Jag satte mig här i soffan med Wille och funderade på vad man skulle hitta på, vi satte oss och läste bok.. nu först när jag frågade Danne om det slutat att åska så man kunde sitta vid datorn och då jag börjde trycka in sladden i väggen så trillade slanten ner. Min dator har ju varit igång iaf, trots att sladden varit utdragen ;) haha, visst jag hade ändå inte kunnat vara på intenet då Dannes dator+modem varit utdraget, men iaf.. en patiens hade man ju kunnat lägga ;) ha.

Ibland är jag rätt söt (trög)


Det var ett jävla tjat

Jag har tråkigt men samtidigt är jag för trött för att ens hitta på något att göra. Jag är less. Less på att gubben, den stora är så sur och gnällig hela tiden och jag är trött på hur stökigt det är här, måste städa men jag drar verkligen ut på det. Jag tycker det är trist att laga mat, helst när det är tråkig mat och när de andra ( surisen, Wille kan tyvärr inte laga mat ännu ) bara ligger och väntar på att få allt serverat på ett silverfat. Ja, det är trist när man är på dåligt humör också. Jag är på dåligt humör, iaf just nu. Jag blev på dåligt humör av att bara vakna i morse då det bara lät GNÄLL GNÄLL här hemma. Haha!

Det enda positiva idag är att vi kirrat så att vi kan åka till Siknäs, toppen!
Sen att jag har världens underbaraste lillgosse :) Han får tummen upp!

Dag 1


Idag börjar mitt nya liv, ska starta dagen med att ta en cykeltur trots blötan :)

Hädan efter gäller följade:
* INGET GODIS ELLER ANDRA SÖTSAKER
* MOTIONERA MERA

hihi.

De ska va gött å leva

Nu är jag/vi äntligen hemma igen. Piteåhelgen blev verkligen en impuls grej men kul har jag haft det :)
Direkt efter piteå drog jag vidare till stugan i Kainulasjärvi och kom hem tidigare idag, borta bra men hemma bäst.

Det har varit jätte trevligt ute i byn också, skönt att komma iväg hemmifrån ibland.

Ikväll blir det bara att ta det lungt, kika någon film kanske och mysa. Jag är superdupertrött.



Puss och Kram

PITEÅ


Jag befinner mig i piteå, ikväll blire att gå och kika på Jerry Williams :)

Det blir inget långt inlägg idag inte, jag har inte tid. Här är det party :)

Ha det bra, har ni också vägarna förbi piteå så hör av er ;P

Snickar'n


Ännu en varm dag idag också. Det första jag och Wille gjorde idag var att åka till sandviken och doppa fötterna. Han tycket det var kul tror jag, iaf att vara i sandviken, med fötterna på det torra. Ni som känner Wille vet kanske att han är lite fin i kanten ibland, klibbiga och kletiga saker och saker som fastnar på huden kan han ibland tycka är skitläbbigt, som att t.ex gå med blöta fötter i sanden, så sanden fastnar på fötterna, det tyckte han var lite scary.. han ville få bort sanden fort och började nästan att gråta ;) haha. Men sen efter ett tag så struntade han i de blöta och sandiga fötterna och satte sig istället ner i sanden och började leka, kasta sand, det däremot är kul. hihi.

Efter sandviken så for vi upp till min farfar och hälsade på, han bjöd på fika som satt fint i det fina vädret. Wille och gammel farfar lekte en stund innan vi begav oss ner till Gällivare igen för att hämta upp Pappa/Pottan för att sedan dra till DollarStore. Jag fick vänta i bilen dock pga av Wille somnat i bilen och jag hade inte samvete att väcka honom.

Nästa stopp blev farmor och farfar, där är vi nu. Vi ska grilla hamburgare till middag. Gottgottigottgott!
Jag  måste nog sluta käka ferraribilar nu då om jag ska orka nå mat, ha!

Jag ska gå och kika hur det går för Wille att hjälpa sin farfar med att lägga golv eller  vad de nu pysslar med. Ni förstår att farmor och farfar håller på att nästintill helrenovera hela deras hus och det tycker Wille är skitkul, hammra och såga och bängla hit och dit, det vill han gärna hjälpa till med, sen att hans hjälp inte alltid är till någon nytta.. han kan vara i vägen mer ofta än vad han hjälper men det tar vi inge extra betalt för ;)

Just de ja


Jag skulle ju gå och sova. Det är är så lätt att man fastnar framför den här manicken :) haha.
Vårat sovrum är dock iskallt, vi har haft öppet fönstret  och haft stängd dörren in till sovrummet, det är väldigt litet vårat rum också så det blir fort nedkylt, nu när Pottan öppnade dörren dit så kom det en kall vind ut hit till soffan i vardagsrummet, så eftersom jag har täcket här så lär jag nog vira in mig i det innan jag går över tröskeln in till the freezing bedroom ;)

NU GODNATT!

Tävling

Profoto har en tävling där man kan vinna en styling+fotografering inkl. en förstoring på 18x24+en digital bild. Jag tyckte att det lät super skoj så jag nappade på det. Om ni också vill delta i den tävlingen så behöver du bara skriva ett inlägg i din blogg om att du deltar i den och länka till Profoto , gå sedan in och kommentera inlägget om tävlingen, lämna adressen till ditt eget inlägg och sen är du också med och tävlar :)

Lycka till allihopa! :)

Pottan

Nu är vi hemma igen. Mor min drog till piteå tidigare idag ( jag är inte ett dugg avis! NEJ ABSOLUUUUT INTE ;)) så vi packade ihop oss och åkte hem. Nu låter det kanske som om min mamma bara stack när vi var på besök och så var det också... fast vi visste om att hon skulle åka redan innan vi anlände dit :) hihi. Hoppas dom får det trevligt där :)

Vi har väl egentligen inte hunnit med att göra så mkt idag, eller jo.. vi har varit till Willes fammo och faffa, sen har jag även hunnit vara med Jenny och såklart gossat med gossen, Gustav.

Sen har jag ju även busat med min son, även bråkat med honom också tyvärr, han var inte allt för glad på mig tidigare, nu minns jag inte vad det var men iaf, det slutade med att han tog väääärldens sats och skallade mig i ansiktet, sablars! vad ont det gjorde, jag trodde för det första att min tand hade gått av, det kändes så... sen har jag nu en fläskläpp,då jag fick ett jack på insidan av läppen... hoff, jag tror även att Wille själv blev lite förvånad, han brukar skallas ibland när han blir riktigt sur men den här gången skallade han mig hårdare än någongång förr, han själv fick också riktigt ont tror jag, för han gallskrek även han sen.. jag tjoade till just vid smällen sen satt jag bara och höll för munnen och han satt och grät bredvid mig. Haha nu när jag ser tillbaka på det så måste det sett lite småkul ut, som om vi hade haft världens fight.. haha, Danne frågade iaf vad vi höll på med ;) Men sen blev vi vänner jag och Willeman, då var han lika go som han oftast är :)

Nu här på kvällen har vi sett en film, Why did I get married. Den var ganska bra faktiskt, iaf helt ok enligt mig.
Snart ska nog jag och Pottan* (Danne) och lägga oss.

*Pottan ska bli hans nya smeknamn här på bloggen ;) Idag såg det ut som om han hade en potta på huvudet, han hade varit och duschat innan vi slog igång filmen, sen måste han ha legat på nå sätt så att håret torkat och lagt sig lite roligt, jag skrattade då när han reste sig upp, jag frågade något i stil med " meh, hur du ser ut! Har du glömt pottan på huvudet?" Hihi, det översta lagret med hår hade som formats som en potta över det andra, svårt att förklara men kul såg det ut. Danne, jag menar "Pottan" skrattade också, så det var inte bara jag som var jävlig med honom :)

Nä, nu börjar det bli sent.. eller det är redan sent, så nu sängen.

Puss och adjöken!


Natta-vaara

Nu är det dags för att natta killen, han är lagomt trött just nu. Så nu ska han få ny blöja och välling, sen få gå och sova. Det har varit en kul dag för honom tror jag, han har fått åka fyrhjuling och umgåtts med mommo och Jojje, det gillar han ju!
Ja, vi befinner oss i Nattavaara :)

Sen blir det bara att ta det lungt, kanske kika om det är något bra på tv.

Imorgon ska jag och hälsa på lille Gustav, har jag bestämt! ( om det går för sig för hans föräldrar vill säga, men det TYCKER JAG! ) :) Jag är Gustavsjuk!


Nä nu ska jag pussa min lille Wille godnatt!

PUSS!

En till..



Nåå jag saknar hans långa hår ;)
Han såg alltid ut som en riktig buse med det där håret, haha!
Men han är fortfarande mitt charmtroll och kommer alltid att vara, med eller utan hår :)

Min söta



En bild tagen på min Wille igår.
Han somnade som en utslagen hjälte igår i sin puffo framför tvn.
My love

RSS 2.0