Movietime

Trots att klockan är efter tio så har jag bestämt att vi ( om så inte Vi, så Jag ) ska slå igång en film.
Jag tror det blir en sån här romantisk och gullig film.

Godnatt på er !

I natt är jag din



Sådärja, nu var nycklarna inklämnade på top också. Skönt !
Vi får väl se om de hör av sig efter besiktningen och har nå klagomål, det hoppas och tror jag inte men vafan vet man ..

Wille ligger i sängen i sitt rum och surrar om att han inte vill sova för han är "jätte vaken".
Själv sitter jag här och väntar på att han ska somna, under tiden spelar jag lite musik på lägsta. Jag hade velat ha en spelare som jag kan slänga in en massa musik på, lyssnar jag på telefonen så tar batteriet slut så fort.

Nä nu ska jag kika på lite talande undulater, underbara fåglar det där !
Ge mig en !



Stora lilla killen


Min son ligger nu och sover, det är skönt att han sover den här tiden.
Den senaste tiden har han ännu varit vaken, jag vet inte varför men något hände i samma veva som han slutade med tutten, då ville han inte sova på kvällarna men har aldrig nämnt tutten. Men jag gissar att det ligger i det omedvetna, han har haft tutte sen han föddes till då när han slutade 2 ½ år gammal. Så det har väl varit någon oro i kroppen eller något, äh inte vet jag .. en sån där period iaf oavsett orsak !  Nåväl men nu sover han då, igår somnade han också rätt tidigt så jag hoppas att detta med sovandet har vänt nu.

Idag har han förresten varit utan blöja hela dagen, han har så stolt gått på pottan och gjort både A & B idag :)
Satt på blöjan nu till natten först.

Vad ska man hitta på nu då ?
Troligen blir det att slå igång någon film eller så, slappt blire iaf :)

Skaka rumpa

Wille springer runt här och sjunger "skaka rumpan, skaka rumpan, banaaaaaaaan "
Han har hört den här låten och tycker den är skitkul ! .. och det är den ju men det är bara för att jag tycker att Sean är så kul.



Han var väl med i typ Floorfiller eller nå sånt program tidigare, därifrån han blev "känd".
Jag kommer ihåg den där intervjuen dom hade med honom .. ska söka fram den .. ge mig ett ögonblink bara.


SÅDÄRJA ! :)



Kärlek


Laptoppen !


Jag diggar bärbara datorer och tycker att denna människa som kom på laptopen är ett geni.
En bra fördel med den är att när man har mensvärk och bara känner för att ligga/sitta still så har man sysselsättning under tiden + att om man har datorn på magen så funkar det lite som en värmekudde, dock lite hårdare sort men den värmer magen och det är guld när man har ont.

En grej jag ville dela med mig bara :)

Vovvsing


Jag är grymt sugen på att skaffa mig en hund. Jag vill verkligen ha en .. frågan är bara om jag verkligen vill ha en nu ? Jo det vill jag. Den enda anledningen till att jag inte skulle skaffa en hund förutom av ekonomiska skäl, är att vi blir så låst. Vi har tre ställen som vi brukar fara till över en helg eller en vecka, två av de ställena vet jag med all säkerhet att en hund inte är välkommen, vilket innebär att vi inte heller kan åka dit. Det är de tråkiga. Är det värt det ?

Nåjaa, har iaf hittat en massa fina hundar jag hade velat äga och ta hand om. Då har jag bara drömt mig bort utan att titta på nå priser, skulle jag göra det så skulle drömmen gå i kras på en gång :P

Drömmer en stund


Jag är grymt sugen på att åka iväg, kanske hyra en mysig liten stuga där man kan grilla och fiska en helg.
Bara vara. Inte själv då givetvis, jag är livrädd för att stöta på renar/älgar/björnar i skogen alldeles själv. Men med min karl vid min sida så känns det bättre. Skulle jag åka själv på något sånt så skulle jag anlitat någon som vaktar mig, haha. Som får vara med mig men som inte ska säga ett ord under hela helgen, den enda gången denna person får lov att säga något är om det blir kris. Nä nu skenar jag i väg här märker jag.
Jag hade helt enkelt velat åka iväg med min lilla familj på en myshelg :)

Sick and tierd


Två hemska dagar har gått. Idag har varit en mkt mkt bättre dag. Dagen började med frukost på vetehatten med Carro och Wille, sen har vi varit och burit lite grejjer i malmberget, kört lite grejjer, "fiskat med ögonen" ;), grillat och surrat en massa skit. Sen blev den lite tråkigare då Wille har blivit sjuk.

Wille har nästan 40 grader i temp. Han var varm redan imorse men har ändå varit pigg nu på kvällen slog det till och blev över 39 grader. Han somnade på soffan men då jag skulle lyfta honom till sängen så kände jag att han var kokhet och bestämde mig för att ge alvedon åt honom innan han fick fortsätta sova för natten. Det var då tempen visade 39.7. Han har inte haft några andra symtom men har hört att han börjat bli lite tungandad, det blir han på engång han blir sjuk, det sätter sig på hans luftrör och han brukar ha väldigt jobbiga nätter så vi får väl se, jag hoppas att det stannar av och inte blir så mkt värre än så här,  att han slipper sin bricanyl och sånt, tur iaf att det finns sånt, Wille har behövt det sen han var jätte jätte liten. Nu när han blivit äldre så är det mest då han drar på sig någon förkylning eller så, då får han så där tungt att andas. Typ förkylningsastma och får då bricanyl när det behövs. När han var liten kunde han ha svårt även då han inte var sjuk också.
Nåväl, jag hoppas min lille blir frisk snart.

Imorgon står urstädning på schemat.



Jag skrattar inte idag


Känner mig nere idag.
Hade behövt åka upp till lägenheten men det känns riktigt jobbigt, kan vi inte göra det imorgon istället ?
Nog hinner vi väl få ner resten i lådor och köra ner allt under onsdag och torsdag ? JO ! Sen har vi ju tills på onsdag nästa vecka på oss att städa ur den. Låter bra det !
Positivt är att vi är bjudna på god middag idag.


Det vackraste jag vet är att se dig när du sover ..


Barn är så söta när de sover, allra helst min egen son. Jag gick in till honom igår för att titta till honom så som jag alltid gör innan jag själv ska gå och sova och han var så underbart vacker så jag var tvungen att ta en snabb bild :)


PAIN



Jag är riktigt slut i kroppen. I några minuter tidigare trodde jag att jag hade åkt på magsjuka men den känslan gick över. Men jag hade så ont i magen så jag trodde att jag var på väg att dö. Nu är det bättre men känner mig nästan öm i magen. Har iaf varit uppe i lägenheten och packat och donat idag, ska upp dit imorgon igen och fortsätta. Det finns som inte så mkt grejjer där och ännu mindre nu när vi fått ner en del.

Jag är trött och hittar inga ord så jag lägger ner det här med bloggandet för idag :P

Godnatt

Bla bla bla


Jag och Danne har pratat mkt om döden idag, om vad det skulle innebära för en familj osv, vi pratade så mkt och kom så djupt att jag till slut var tvungen att sätta stopp för det samtalsämnet, jag fick rysningar och hoppas verkligen att jag aldrig behöver gå igenom det, jag vill inte att döden någonsin ska splittra oss, det kommer den ju att göra förr eller senare då jag eller Danne dör pga ålder eller så, det är ju en annan sak - det är naturens gång. Jag älskar min familj och vill aldrig behöva leva utan någon av dom !


Till något annat, jag håller på att bränna en skiva, det var verkligen länge sedan. Jag har länge sagt att jag måste ha en ny skiva men har som bara skjutit upp det hela tiden. Nu lyssnar jag mest på radio i bilen då jag är spyless på de skivor som jag har varvat mellan en lång tid. Fast än har jag inte börjat att bränna skivan så man vet aldrig den kanske inte blir bränd på ett par veckor till, det vet man aldrig. Just nu håller jag på att välja och vraka låtar som ska finnas med på den.

Men nu ger jag upp för idag, ska krypa till kojs. Wille var så söt idag när han skulle gå och sova. För det första bad han om att få gå och sova själv ( vilket är ovanligt ), sen säger han åt sin pappa:
- Stäng dörren och mamma ska vara tyst.
Haha, vad han är frän ibland.

Imorgon är det måndag, som om det gör någon skillnad för mig ? Eller jo, det gör det faktiskt, på vardagarna myser jag och Wille ensamma mellan 9-13 - det gillas ! :) Nog för att pappsen också fått mysa med oss men nu är det ju så att han inte kan det och då får vi vara glada åt att jag och Wille iaf får gosa på tu man hand :)

 

Nu är det sängen som gäller, på återseende :)


Waka waka



En bra låt, jag får sån härlig känsla i kroppen när jag hör och ser videon.
Både jag och Wille tycker om den, min son kallar den för sparka fotbolls låten, Willes låt (lång titel) :)

Lyssna, titta - & njut ! :D

Jag kan inte skylla på åldern ..


Jaha, här sitter jag "dagen efter" och känner mig besviken men inte förvånad. Det är inte kul att gå ut numera, det har det inte varit de senaste gångerna men ändå gör man om samma misstag ändå, man inbillar sig att ikväll kommer det bli en bra kväll och jo visst, nå är det väl kul. Jag är ju med folk jag tycker om och trivs med men ändå så hade jag lika gärna kunnat stanna hemma, för jag tycker inte att det är så pass kul att det är värt det. Jag sitter hellre hemma, hur tråkigt det än låter, med min Wille sovandes i rummet bredvid. Mkt hellre!  jag ska komma ihåg det hädan efter. Har man barn så tror jag att alla resonerar på ungefär samma sätt. Visst att man kan tycka att det är kul att unna sig att gå ut och ta sig ett glas vin med tjejjorna någon gång, det kan faktiskt vara kul. Men det här med att fara ut, förfesta, gå ut på krogen osv . . nej inte min grej. Gårdagen var ju ändå någonting annorlunda, ute på nunnis men det var i princip ändå samma känsla som att gå på krogen, en massa folk men ingen gemenskap. Nej tack till uteliv, det är inte min grej nå mer och det gör mig ingenting. Ingenting jag kommer att sakna. Farväl ! :)


En räddare i nöden


Jag har som inte alls varit på väg ut ikväll, har veta om den här dagen länge men har som inte tänkt att gå ut. Tills idag då jag blev riktigt sugen, då behövs ju barnvakt. Vi ringde runt till de som står oss närmast, antingen var det jobb, bröllop, nog så många barn osv ... Sista alternativet, men absolut inte de sämsta (utan mer att jag "visste" att han hellre skulle göra annat) var till min bror. Han tog på sig den stora äran att agera BV ikväll, riktigt bra tycker jag. Så nu är vi på väg ut, fixning, musik, öl .. ja allt för att bli taggad :) D är på pressis och köper snacks åt barnvakten också :) haha.


Nä nu val av kläder och sen lägga på ett ansikte :)

Sommarbild


Ni får ju jätte gärna rösta på min bild :)


http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?search=Matilda+Green

Hemskt mycket hej

 

Nu är vi hemma igen efter en måndag - onsdag tripp till Nattavaara.
Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen på sistone men jag har en anledning. Min dator är paj, jag har en bärbar och luckan håller sig inte uppe, det finns som inget som tar emot utan den bara faller pladask tillbaka till stängt läge.. eller bakåt !  Det är riktigt jobbigt. Men jag ska lämna in den snart, ska bara ta mig i kragen och fara och köpa skivor eller nå som jag kan spara alla mina bilder på, jag vill ju inte att de ska vara borta när jag får tillbaka datorn, så då har jag tänkt till i förebyggande syfte, jag ska inte förlora dom :)

Igår pratade jag med min kära vän Petra, vad kul det var. Det är jätte länge sedan vi surrat. Men vi skulle trffas imorgon och surra ännu bättre :) Skoj som fan !

Nä nu ska jag leka lite med min lillkille innan vi ska klä på oss och gå ut, vi ska på brio, expert, bolki och så kanske vi ska och fika med Jenny :)

Hej så länge !


Dålig uppdatering men här kommer en kortfattad en ..


I fredags var vi och firade lillebror som tog studenten :)



Igår var vi på en liten utflyckt till grodbäcken, Wille fick se en drös grodyngel men jag fick inte med dom på bild.





Efter bäcken så for vi vidare till piano, där Wille fick leka med sin kusin Enya :)




Nu ska vi klä på oss och åka till piano igen :)

BIG NO !


Nu ger jag då upp.
Jag satt och skrev i " anteckningar " här på datorn .. hade skrivit en hel jävla del. Om det så inte var jätte mkt text så var det ändå viktig text, vad händer ? Jo datorn dör. Jag hade glömt att slänga den i laddaren, YEAH !

Som tur är så har jag bra minne .. IBLAND ! så det var bara att börja om. Nu tror jag att jag är klar, imorgon får jag fortsätta. Ska ställa klockan, nu behöver jag först några timmars sömn tack !

Godnatt

Ber en bön



En låt jag inte lessnar på ...

Midnight sun shopping


Jag fyndade ett par skor som jag verkligen behövde. 170 spänn, deni ! .. det är nog fan det billigaste par skor jag någonsin ägt. Nu är jag hungrig som få men älsk är och kirrar käk, blev ingen middag för oss idag.. bara Wille som ätit.

Jag och Jenny har varit på stan sen sju typ till nu. Jävlars vad kallt det var men vi envisades med att vara ute, vi gick inte i många affärer .. typ en. Sen på vägen hem smet jag in på sko görans och köpte mig ett par dojjor då de hade rea. Coolt, nu slipper jag foppisarna eller nå andra fula skor. Dessa funkar, inte jordens snyggaste heller med de är hela och rena .. än så länge !

Jag har iaf haft trevligt med Jen .. länge sedan vi bara suttit så där och surrat. Dagens ros till oss ! ;)

Nu mat !

Sovmorgon


Här fick jag en hääärlig sovmorgon imorse. Jag klev upp klockan tio och Wille vaknade en halvtimme senare, inte dåligt. Så det blev en lugn start på dagen, iofs så har den ju som inte varat så länge.

Nu tänkte vi klä på oss och hoppa i bilen och fara och göra lite ärenden, tänkte bland annat fara förbi expert och hämta min kamera väska, den har jag väntat på och dom ringde igår och sa att den kommit, nice !
Sen måste jag förbi FK och säga upp mitt bostadsbidrag. Sen är nästa projekt att tömma lägenheten, men det är så jätte bråttomt, sist juni ska jag vara ute :)

Nu kilar vi ! :)

Nu är vi hemma igen


I Siknäshamnen

Lördag morgon stack vi i väg och firade födelsedagsbarn, 101 år.
Det var var riktigt trevligt och vi lär komma ihåg den dagen föralltid, vädret spelade oss ett spratt det var som en typisk svenk midsommar eller så + hagel i massor. Det var rätt fränt då alla först åt ute men sen tog sina talltikar och sprang in eller ställde sig under tak. Men sen slutade de iaf att regna och man kunde sitta ute, det var lite små kyligt men alla klädde på sig så gott dom kunde så blev det bra med det också. Dagen efter for folket som hade sovit över hem, förutom jag, Danne, Wille och Robban vi stannade kvar där och mös. Det har varit skönt att varit hemmifrån, och det är som härligt där vid kusten.

Nu är vi hemma igen och jag är helt slut idag, really tired !
Så nu tänkte jag ta en dusch och sen sova.

Återkommer imorgon igen.

Puss


Lördag


Alltså det snöade för fasiken i natt .. Vad dåligt !
Nåmen skit samma, det gör inte det nåmera så det är väl ändå rätt lungt, tyckte bara att det kändes riktigt trist att se den vita snön falla ner på sen bara marken.

Nu ska jag kila in i duschen, sen frulle, sen mission !

Hejdå ! :)

Er relation mår som ni sover ..

Jag har kopierat den här texten ur en artikel på expressen  . .



1. Nystanet - de nykära
Vanligast bland nykära. Sover med armar och ben flätade runt varandra. En tämligen besvärlig sovställning och inte något att rekommendera under längre tid.

2. Utfrysningen - ett spänt förhållande

Längst ut på varsin kant och med ryggarna vända mot varandra. Paret rör inte vid varandra på hela natten och har antagligen ett spänt förhållande.

3. Kungapositionen - stark tillit
Både mannen och kvinnan ligger på rygg, hon med huvudet vilandes mot hans axel. Signalerar att hon är eftergiven och i beroendeställning. Men också kamratskap. Par som sover så har ofta stark tillit och är hängivna varandra.

4. Skeden - de trygga
Par som varit tillsammans i några år sover ofta sked. En bekväm och trygg position. Dock signalerar den att part som ligger ytterst – oftast mannen – är den dominerande. När kvinnan är den som omfamnar mannens rygg är det ett tecken på att hon är den starkare i relationen och han behöver tas om hand, menar psykologen Samuel Dunkell.

5. Zen - självständighet
Rygg mot rygg men så nära att rumporna rör vid varandra. Visar på självständighet och ett starkt sexuellt band. Så här sover ofta par som varit tillsammans länge.

KÄLLA:
Psykologerna Samuel Dunkell och Mark Goulston i Redbook Magazine.


Jag och Danne sover oftast sked eller Zen, det är olika. Vi varierar mellan dessa två under natten.
Jag känner igen nystanet också, så sov vi ofta i början av vårat förhållande. Men det pallar man som sagt inte i längden, jag tycker inte att det är ett dugg bekvämt att sova så en hel natt, däremot kan det vara mysigt en stund ínnan det är dags att inta sovställning som vi brukar göra :)

Gulligt !

Tröttens


Nu börjar tröttheten sakta krypa fram, eller redan vid middagen kände jag för att kunna gå och lägga mig och sova. Nu är det ännu värre, nästan så att det är dags att krypa ner ?
Ok, inte ännu . . jag väntar på att mina bröder ska komma, den ena ska övernatta här - min stora bror :)

Sen blir det att umgås hela helgen, det ska bli roligt.

Nä, jag är för trött för att skriva, allt blir bara en enda smet .. ska slå en pling till min lillebror.

See ya ! :D

Del 3


Äntligen fredag ?


Medans Wille äter passar jag på att fördriva tiden lite med att slänga i väg ett blogginlägg.
Vi är på väg ut på äventyr med Jenny och Gustav. Wille blev alldeles till sig då jag nämnde deras namn, "jag vill åsså vaaara med dom, får jag det ? " Självklart sa jag ! Så nu är han i eld och lågor och slänger i sig maten för att inte missa chansen.

Jag har slängt kamerabatteriet på laddning, tänkte ta med mig den. Det är ju det med systemkameran, den är ju mkt mkt otympligare att ha med sig än en vanlig digitalkamera som man i stort sett bara kunde trycka ner i fickan. Sen har jag ännu inte fått min väska till den här, man skulle få med en sån med de hade inte fått in dom så de skulle ringa när jag kunde komma och hämta den + en badboll tror jag att det var ;) .. så tills vidare får jag gå och se ut som en turist eller som en paparazzi, det kan jag väl bjuda på.





Nej, nu börjar Wille bli klar så nu ska vi börja göra oss redo för att åka med röda faran ;)
Hoppas ni får en underbar fredag, det ska jag se till att få !

PUSS !

Den gula saken som lyser


Jag ser solen, vilken energi man kan få av den .. man kan få, jag är då ändå trött som fan och jag tror att om solen inte lyst där ute hade jag nog varit ännu tröttare men det vet jag ju inte.
Blev inte många timmars sömn i natt, max fyra stycken. Nåväl, jag tror jag överlever det också !

Idag ska jag hitta på något med Jenny, det ska bli trevligt . . det är det alltid.
Nu en puss eller fem på min lilla son, han är så söt och pussvänlig där han står just nu ;) Han håller på att mecka i sin motorcykel ( sin trehjuling).

Skriver säkert mer senare ...

TJO !


Det är svårt att fly från sina egna fötter . .


Jag har så mkt känslor inom mig just nu men vet inte vad jag ska göra av dom, känner bara för att gråta eller ännu bättre skrika men det kommer inte att lösa någonting. Jag är så ledsen, samtidigt som jag känner mig besviken på nå vänster och jag vet inte ens om jag har rätt att känna så, varför gör jag det ?
Jag gjorde ett försök att sova men jag kan inte släppa de här känslorna. Jag ligger bara och vrider och vänder. Jag önskar att jag hade makten att ställa allt till rätta men det kan jag inte och det ska jag inte ens behöva göra, det är inte min sak. Jag förstår inte vad som händer eller vad som ens har hänt men det gör ont i mig. Helst när jag står där mitt i smeten. Jag har fötterna på varsin sida och vet inte hur jag ska bete mig alla gånger.

Ibland hatar jag att vara vuxen, allt var såå mkt lättare förr. När man är barn så har man inte lika mycket ansvar, man kan i stort sett säga eller göra vad som helst. Som vuxen måste man agera vuxen också, jag vet ibland inte hur man gör, vad ska jag som en mogen vuxen människa säga, göra, agera i olika sammanhang, jag har ett större ansvar nu. Men vad är mitt ansvar och vad är ditt ? Ligger dina problem på mitt ansvar eller ansvarar du för dom själv ? Jag hajjar inte. Min etik och moral säger en massa men i praktiken vet jag fan inte hur allt ska gå ihop. Vad kan jag göra utan att sabba allt totalt, kan jag ens göra något, är det något som jag ens ska bry mig om ? Frågorna är många. Jag har många svar inom mig, att jag vill säga vad jag tycker och tänker men jag vet fan inte ens det .. vad tycker jag ? Har jag ens rätt att tycka i den här situationen och om jag har det, spelar det någon roll ? Vilken roll har jag ?

Klockan är snart tre och jag känner inte att jag kommer att kunna sova.

Men nu ger jag upp här !

Typiskt mig ..


Jag säger att jag ska gå och sova och sen så gör jag inte det ..
Jag liksom fastnar.

Nu sliter jag mig lös på direkten efter att jag klickat på "spara & publicera" - skärpning Tilda !


Det regnar köttbullar


" Det är svårt att fly från sina egna fötter "


Gäsp, vad jag är trött. Vi har nyss sett en film, Det regnar köttbullar - inte så där jätte jätte bra men helt klart se värd. Tidsfördriv om inte annat.


 

Wille har inte riktigt velat sova så han fick se film med oss (därav valet av film möjligen) men såg dock inte så mkt av filmen då han somnade på soffan. Danne bar honom till sängen för en stund sedan där han nu sover gott.
Om en strax ska jag också göra detsamma, funderar på om jag ska hoppa i duschen innan eller ta det imorgon, det lutar mer åt imorgon så det känns riktigt jobbigt att göra det nu .. tanken lät helt underbar men sen att orka ta sig dit kändes jobbigt just nu, sängen nästa tror jag !

Imorgon ska jag ringa min storebror, ska surra lite planer med honom, hur vi ska lägga upp saker och ting.
Nu ska jag stänga igen luckan här och göra mig redo för the night liksom.

Nåmen gnatti fnatti på er allihop, sov gott.


Del 2


Jag hatar rubriker



Ok, torsdag kväll - vad gör man ?
Jo man lägger pojken och sedan slår man igång en film, så låter planen iaf.

Har varit och ätit middag hos svärmor och svärfar - gottigt ! Vitpalt (eller klimp som jag skulle kalla det) med fläsk blev det.
Annars har det ju som inte hunnit hända så mkt, innan middagen så var vi och hälsade på hos familjen Karlsson/Brottman. Bejsan sov iaf under den korta tiden vi var där så det blev inge gooos.

Imorgon är det fredag och vi har planerat in en liten utflyckt - får se om vädret tillåter den, i värsta fall blir det att klä sig efter vädret .. svårare än så är det ju inte !

Just ja, jag kan ju fortsätta dela med mig av lite bilder men det gör jag om två min kanske i ett nytt inlägg - ska springa i väg och kissa först - ni antecknar väl ? ;)


Del 1


Jag tänkte bjuda på lite bilder som jag publicerat här på bloggen från den dagen jag skaffade den.
Är ju då mest bilder på han som förgyller min vardag - Wille Green ♥
De är rätt många bilder så jag delar upp dom i flera delar, i olika inlägg :)

( klicka för att få dom större dårååå )


11 bilder nu, det kommer mera . . .

Detta kommer att bli en dyr historia ..


Nu har vi kommit hem från läkaren. Hon kollade på Willes fötter och fick se hur det ser ut när han går, han ponerar med fötterna, mer på vänster. Det fanns inget som hon eller någon annan läkare kunde göra något åt, utan det vi ska göra är att köpa bra, rejäla skor med ett bra stöd - detta ska vi göra ofta. Han ska byta skor direkt/innan sulan har nötts (stava?), hon sa att det kan innebära att han bara kan ha en sko i två månader .. TOPPEN ! .. not.
Men men, är det de som behövs för att fötterna ska räta till sig så är det ju så vi måste göra .. trots att det blir dyrt. Jag tycker att det är nog trist att måsta köpa nya skor varje år till varje säsong. Nu blir det kanske ett par extra.

Hon sa även att han ska gå barfota så mkt som det är möjligt, det ska tydligen också vara bra. Hon hade en dotter som hade haft samma problem. Dom bytte skor ofta och hade henne barfota, idag har hon jätte fina fötter. Hon sa att hon hade sin dotter barfota ute också men att idag är det inte lika lätt som förr, idag är det glas och skräp på marken som gör det omöjligt att låta sina barn springa barfota ute, så var det inte förr.

Jaja, men nu har vi fått tips och råd - vi får väl se om det kommer att hjälpa lille Wille :)


Torsdag


Underbar morgon, vi klev upp först tio.
Idag ska vi till läkaren med Willes fötter, får se vad som sägs där.
Förutom läkarbesöket så står det inte mycket på "planerna-för-idag-listan".
Jag har som inte så mycket att skriva här just nu känner jag.
Jag kan ju avsluta med att gratta min lillebror till körkortet, igen ! :)
Förhoppningsvis den sista gången också :P

HARÉ !


Hunden är människans bästa vän


Ikväll har jag saknat att ha en hund, jag har saknat Bea.
Vilken fin hund, väldigt speciell. Jag kommer aldrig att kunna glömma henne.
Jag kände bara för att hoppa i bilen, gasa till umeå och hämta hem henne. Fast det är ju inte riktigt så lätt, för det första så finns det en anledning till att vi bestämde oss för att omplacera henne och för det anda så är hon inte längre våran, hon har en ny ägare. Jag hoppas hon har det riktigt, riktigt bra där !




Kväll igen !

Den här dagen tyckte jag tidigare gick riktigt långsam men nu när jag sitter här och kollar på klockan så kände jag som att tiden gått jätte fort, nu är det kväll igen - det var ju nyss igår kväll.
Vi har inte gjort så jätte mkt idag, nu på kvällen for jag och Wille och umgicks med Carro men Wille blev trött och somnade så vi for hem. Nu har han fått sin powenap och verkar vara super pigg ! :)
Han tyckte att vi skulle äta glass, bra idé tyckte jag !

Ni får små bilder idag, de går fortare att ladda upp.


Morgonmyset i morse


Wille plockade fram två glassar åt oss


Wille just nu :)


Nu ska jag diskutera lite med min kloke son.





Snuskinlägg


Wille har gjort både en etta och tvåa på pottan idag, utan att jag sagt till honom. Han har ropat och bett mig komma och titta i hans potta, han blir så stolt själv :) .. och jag tycker att han är jätte duktig !

Jag skulle göra ett ryck här hemma och städa men jag orkar verkligen inte, sen har jag lust att gå ut också men det orkar jag inte heller, jag har så rackarns ont i magen, jag hatar mensveckan - jag blir så låst då jag ofta har så ont att jag inte känner för att gå utanför dörren eller göra något överhuvudtaget.

.............. oj !
Wille kom gåendes till mig nyss och sa att han hade bajsat, mkt riktigt - allt bajs hade inte hamnat i pottan.
Så nu vill han ha en blöja på sig nu när det hände men jag duschade av honom och sa att det kommer att gå bättre nästa gång och nu sitter han och bygger lego - utan blöja :)

Just nu sitter jag bara och väntar på D. Jag vill att han ska komma hem så han kan leka med sin son lite så jag får vila, det känns som om jag håller på att gå av på mitten. AJAJ!
med lite tur kanske man hittar på något senare, ute i solen !

Sluta med blöja


Jag vet inte hur det ska gå till men jag ska göra ett försök att få Wille att bli blöjfri på dagarna iaf nu i sommar, det känns som om det är mkt lättare nu när det är sommar och han inte har tonvis med kläder på sig när vi går ut och sådär. Sen ska jag ju vara hemma med honom hela sommaren så det vore ju perfekt.
Idag är vi på första dagen, tog bort blöjan imorse och sa att han idag får gå på pottan och kissa för att han inte har någon blöja på sig. Han gick alldeles nyss på pottan och kissade så vi får se hur det kommer att gå, han har tidigare inte varit intresserad egentligen av att vara utan blöja men idag sa han att han inte ska ha blöja. Jag håller tummarna, annars så k ommer ju det där när det kommer, jag ska inte stressa honom heller om han verkligen inte vill, för jag vill inte att det ska få motsatt verkan, att han blir rädd för att vara utan.

Såg mitt barn ett spöke ?



Jag har fått höra historier om att det spökar i huset hemma hos D's farmor. Det har jag hört många gånger.
Det har handlat om någon "begravningsstig" som gått där och att det finns de som känt av eller till och med sett spöken där. Jag har varit många gånger där men har som egentligen aldrig tänkt desto mer på allt jag hört, har inte heller varit med om något "spöklikt" där.

Ihelg var vi där, vi kom dit på fredag eftermiddag/kväll. Vi gick som vanligt in i huset och sa hej, satte oss ner i köket och drack en kopp kaffe eller två. Det var jag, Danne, Wille, Dannes föräldrar och Dannes farmor som var där. Wille var mest ute och lekte medans vi satt inne och surrade. Efter lite lek och bus utomhus kom även Wille också in. Han kom in till oss i köket och pratade och fikade, tills han ville gå ut igen, han gick med bestämda steg ut mot hallen men stannade tvärt när han satte ena foten utanför köket, han blev jätte blyg, stoppade fingrarna i munnen och backade tillbaka in i köket men gick sakta tillbaka igen för att kika ut i hallen igen då han flinade, fortfarande lika blygt och vände sig om till mig och sa " Mamma, en pojke .. ".  Jag frågade honom vad han menade, vad för pojke han pratade om. Han drog sig ännu mer tillbaka och ställde sig i ett hörn och upprepade samma sak igen, han pratade om en pojke.

Jag tänkte inte desto mer på det nåmer . . Jag märkte att Wille behövde byta blöja men hans farmor tog sig äran att byta den. Hon tog en blöja med sig och gick mot toaletten som ligger bortanför hallen, man är alltså tvungen att gå igenom hallen för att komma till toan. Wille stod fortfarande i köket med fingrarna sådär blygt instoppade i munnen. Hans farmor ropade på honom och bad honom komma till toaletten men Wille ville inte gå ut i hallen, han kollade försiktigt ut i hallen igen, vände sig om och kollade på mig med stora ögon. Jag frågade vem det var, vem är pojken ? Wille fnissade till lite och svarade " .. en ful pojke ". Här någonstans började jag tycka att det var lite läskigt, lite obehagligt och det blev inte bättre av att vi verkligen fick övertala honom att gå till toaletten, han vägrade gå dit utan att någon höll honom i handen. När blöjan sedan var bytt så skulle vi alla gå ut. Jag höll Wille i handen men han stannade till mitt i hallen och pekade bakom en dörr som stod öppen, han gick fram till dörren och stängde den litegrand så man kunde kika bakom den, då skrattade han till, kollade på mig igen och började prata om "pojken" igen.
Vi gick ut genom ytterdörren och gick ut på gården, efter det har Wille inte nämnt den där pojken igen.

Wille betedde sig verkligen annorlunda under de minutrarna vi befann oss inne i huset och han brukar aldrig säga att andra barn är fula eller nå liknande. Det är första gången han sa något sånt och det reagerade jag verkligen på. Jag vet inte om jag tror på spöken och sånt men på nå vänster så måste jag ju tro lite på det.. på något övernaturligt i och med att jag tyckte att det var läskigt.
Idag fick jag höra att en av Dannes fastrar som säger sig "se spöken" där hade sagt något i stil med att " De brukar vara fula " ..

Det var iaf en upplevelse sen vet jag inte vad jag ska tro och lär väl kanske aldrig få reda på vad/om han såg.

En sunny day :)


Hemma igen, vi for upp till min farfar och mös på hans altan. Wille har alltid så kul där, han gillar verkligen sin "farfar tore". Han skrattar alltid så mycket att han har svårt att få luft. Det är kul och farfar verkar ha det skoj med att leka med Wille också :) Efter besöket där så drog vi vidare mot gällivare och parkerade bilen hemma och gick på pressbyrån och köpte glass som vi satt och åt där på tågstationen, det var gode varmt att sitta där mot väggen.




För er som aldrig sett ett järnvägsspår ;)


Resten av dagen så ska jag nog inte göra så mkt mer än vad jag redan gjort, har rackarns ont i huvudet + mensvärk där hälften hade varit nog.

Nu plingade Carro så jag ska gå ut och ta ett bloss eller tio med henne strax så det är bäst att jag sätter punkt här så hon slipper vänta.

punkt


Vad gör man inte för sina barn ?


Jag och Wille åt nyss lunch, slog på stort och stekte en av Willes favoriträtter, blodpudding. Han mumsade på, han åt massor medans jag satt bredvid och njöt av mina två bitar .. jag gillar inte blodpudding, det är ingen hit !
Men det är något som Wille verkligen tycker om så det blir ju att man offrar sig i bland :)

Jag funderar på vad vi ska hitta på idag . . jag vill göra något, kanske ta med kameran och gå ut någonstans. Men vars ? Hade varit kul att gjort något kul :P

Äh, men vi ser ju . . nu närmast ska jag byta en blöja iaf känner jag.

Hej så länge

Godmorgon!


Fick världens bästa uppvaknande i morse.
Wille kröp ner bredvid mig och la armarna sina runt min hals och viskade åt mig " Godmorgon mamma, har du sovit gott ? " . Sen låg vi kvar i sängen och mös ett bra tag eller ska sanningen fram så ligger vi fortfarande kvar, vi har krypit ner igen och jag ligger här med datorn och Wille med sin bok. Men nu ska vi kliva upp så vi får någonting gjort här, de sägs ju vara fint väder ute ? Jag har själv inte tittat ut ännu, haha !

Hoppas på en bra dag idag !

Kram på er.

Kärlek vid sista ögonkastet



Kvällsuppdatering - vad har jag på mitt hjärta ? 
Jag har varit med Carro här på kvällen.
Vi har legt här i min säng med fönstret öppet och nu när det är dags för att gå och sova så är det sådär lagomt kallt i rummet, jag gillar när det är riktigt svalt - näst intill kallt så man kan krypa ner under täcket och bli varm men ändå ha det svalt utanpå, rackarns mys.

Trots att min dag började bra men blev sämre så har den ändå varit riktigt bra. Jag känner mig lycklig just nu. Jag känner en tacksamhet, stor lycka att ha just mina nära och kära runt omkring mig.
Jag älskar dom.

Jag kommer att ha svårt att sova känner jag, vid den här tiden är jag van att iaf ha lagt mig, kanske inte somnat ännu alla gånger men ofta. Men jag är jätte pigg, fast jag ska ändå ta och göra mig klar för sängen och lägga mig, för att sitta här lär inte göra det enklare att sova .. här fastnar man lätt och tiden bara springer iväg.

Så gondatt mina bönor (eller något) :)
Sov gott !

Lite osammanhängande inlägg kanske men den bjuder jag på . .



RSS 2.0